Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Στέφανος Δράκος

Με μία δήλωση από καρδιάς ο Στέφανος Δράκος, Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωστοποίησε την απόφασή του να συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου. Συμμετέχοντας στην παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη, αποφάσισε να διεκδικήσει τη ψήφο του Ροδιακού λαού, έχοντας ως μοναδικό του σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους του.

Στέφανος Δράκος

«Κλήθηκα να λάβω μία ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη απόφαση. Να συμμετάσχω στον εκλογικό στίβο και να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τους κατοίκους της Ρόδου, σε μία εποχή που η πολιτική και οι άνθρωποι που την χαράζουν ή την υπηρετούν τελούν υπό αμφισβήτηση. Έπρεπε να αποφασίσω εάν θα παραμείνω κριτής των εξελίξεων ή θα προσπαθήσω να συμβάλω στη διαμόρφωσή τους.

Σήμερα λοιπόν, ύστερα από εσωτερική πάλη με τον ίδιο μου τον εαυτό, διαπίστωσα ότι σημαντικότερο όλων είναι εμείς οι ίδιοι, οι απλοί, αλλά συνάμα ξεχωριστοί άνθρωποι, να σταθούμε απέναντι στο αποκαλούμενο σύστημα και να προσπαθήσουμε το Όραμά μας να αποτελέσει κομμάτι της δική μας πραγματικότητας. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων και διαμορφωτές της ζωής μας. Να προσφέρουμε για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Δεν υπόσχομαι τα πάντα, δεν δεσμεύομαι για το απόλυτο, στέκομαι απέναντι σας, ως ίσος προς ίσους και επιθυμώ να με κρίνεται και να με εμπιστευτείτε. Είμαι ένας από εσάς, ένας απλός άνθρωπος, γέννημα θρέμμα της Ρόδου, που έζησα στο νησί μας την παιδική μου ηλικία, σπούδασα, και επέστρεψα στον τόπο μου, για να προσφέρω και όχι για να κερδίσω το οτιδήποτε. Με διάθεση προσφοράς και όντας απόλυτα ειλικρινής, σας κοιτώ στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι και ζητώ τη στήριξή σας.

Ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με αγκαλιάσετε. Να παλέψουμε μαζί, εσείς και εμείς, για την υλοποίηση του «Ροδίων Όραμα». Να παλέψουμε για την επαναφορά της χαμένης αίγλης στη Ρόδο, για τη δημιουργία και την ανάπτυξη, για τον τόπο που μεγαλώσαμε, που ζούμε, που αγαπάμε.

Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να γίνω συμμέτοχος στο νέο Όραμα για τον τόπο μας, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του ενιαίου Δήμου της Ρόδου, ως μέλος της μεγάλης δημιουργικής παράταξης «Ροδίων Όραμα» και δίπλα στον επικεφαλής αυτής Στράτο Καρίκη.

Με οδηγό μας, το πάθος και την όρεξη που διαθέτουν άνθρωποι νέοι, ανέγγιχτοι, άνθρωποι με πείρα και γνώση, να παλέψουμε όλοι μαζί, σαν μία μεγάλη οικογένεια, ώστε ο ευλογημένος τόπος που ζούμε να ανακτήσει τη λάμψη του και να αποτελέσει την ακριβότερη και σπουδαιότερη κληρονομιά για τα παιδιά μας, διότι από την επομένη των εκλογών και εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας, θα ξεκινήσουμε μαζί μία νέα πορεία με στόχο τη δημιουργία και απώτερο σκοπό την ανάπτυξη».

 

 

Ο υποψήφιος

Στέφανος Δράκος

Με την ολοκλήρωση της σχολικής του εκπαίδευσης και επιτυγχάνοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Στέφανος Δράκος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ Mphil, Civil & Computational Engineering, Swansea University Mathematicalfinance, York University, εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του Πολιτικού Μηχανικού.

Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της υπολογιστικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία δίπλα στο καθηγητή G. Pande με αντικείμενο την ανάπτυξη καταστατικών νόμων τεχνητής νοημοσύνης, οι μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των οικονομικών μαθηματικών στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών του πανεπιστημίου του York με αντικείμενο τον σχεδιασμό χρηματοοικονομικών παραγώγων με κατανομές που καλύπτουν απροσδόκητα οικονομικά γεγονότα και η αναγόρευση του σε Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής στον χώρο των πεπερασμένων στοιχείων συζευγμένων προβλημάτων.

Εργάστηκε ως σύμβουλος μελετητής έργων μεγάλης κλίμακας όπως π.χ. το μετρό της Αθήνας, σε κατολισθητικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές θεμελιώσεις κτλ. Παράλληλα, έχοντας συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού συμμετείχε στην ανάπτυξη ερευνητικών λογισμικών στον χώρο της υπολογιστικής γεωμηχανικής. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία του δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ανάπτυξη πρωτότυπου κώδικα υπολογιστικής μηχανικής σε μεγάλες φίρμες του εξωτερικού όπως η Computer & Geotechnics στη Βρετανία, ενώ αναλαμβάνει την κατασκευή έργων κυρίως οδοποιίας και ειδικών θεμελιώσεων. Μέρος της επαγγελματική του δραστηριότητας είναι διατήρηση καταστήματος του δικτύου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στη Ρόδο.

Υπήρξε κριτής στο επιστημονικό περιοδικό Computer & Geotechnics και συνδιοργανωτής των τριών παγκόσμιων συνεδρίων ComputationalGeomechanics στη Νότια Γαλλία, στην Κροατία και στην Πολωνία.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 1992 με τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, στη συνέχεια το 1998 με την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Ελλήνων της Βόρειο Ανατολικής Αγγλίας, το 2006 εκλέχτηκε με την παράταξη της Ν.Δ. ως γραμματέας της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου, και το 2009 ως πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου. Το 2010 έλαβε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπου τελικά και εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου, ενώ το 2013 ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.