Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου, ζητά ο κ. Στέφανος Δράκος

Προς:

Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ

Κοινοποίηση:

Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο

Διοικητή της 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Νικόλαο Καρβούνη

Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου»

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δωδεκανήσου

Δωδεκάνησα, 2 Απριλίου 2016

Θέμα: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Κύριε Υφυπουργέ παρά τω Πρωθυπουργό,

Κατόπιν της άμεσης παρέμβασής σας, για την επίλυση ενός ιδιαίτερα σοβαρό προβλήματα που απασχόλησε και απασχολεί την τοπική κοινωνία της Λέρου, αναφορικά με την έλλειψη αναισθησιολόγου και ιατρών γενικότερα, και αντιλαμβανόμενος ότι κατανοείται την αναγκαιότητα στελέχωσης των Δομών Υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την επίλυση τουλάχιστον των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου». Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, αναγκάζομαι, να συντάξω τρίτη επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και όλους τους συναρμόδιους, αφού η απελπισία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου και η εξάντλησή τους, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο.

Με κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου, εγκρίθηκε η πρόσληψη 585 ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα (12) μηνών, σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. Απόφαση, η οποία μας χαροποίησε ιδιαιτέρως αρχικά. Κατόπιν όμως, διαπιστώθηκε ότι, ούτε μία θέση εξ’ αυτών δεν προοριζόταν για το Νοσοκομείο Ρόδου (!) Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκηρύσσονται θέσεις νοσηλευτών, τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων, τεχνολόγων ακτινολόγων, φυσιοθεραπευτών, μαιών, τραυματιοφορέων και διοικητικού προσωπικού, και παρότι κάποιες εξ’ αυτών αφορούν τα Δωδεκάνησα, αφού προκηρύσσονται ορισμένες θέσεις σε Κω και Κάλυμνο, γεγονός ιδιαίτερα θετικό, για τη Ρόδο δεν προκηρύσσεται καμία θέση (!)

Κύριε Υφυπουργέ παρά τω Πρωθυπουργό,

Μακριά από οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα και με μοναδικό γνώμονα την επίλυση τουλάχιστον των βασικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρόδου, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προσωπικά για την εξέταση και εξυπηρέτηση του αιτήματος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου. Οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Ρόδου, εξαιτίας της τραγικής έλλειψης προσωπικού, δεν είχαν λάβει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016, 9.500 ρεπό, τους οφείλονταν άδειες του 2015, ενώ βάσει των επίσημων αιτημάτων τους, απαιτείται άμεσα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η πρόσληψη τουλάχιστον:

(90) νοσηλευτών (οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 200),

(10) τραυματιοφορέων,

(10) χειριστών ιατρικών μηχανημάτων,

(10) παρασκευαστών,

(3) φυσικοθεραπευτών και

(5) διοικητικών υπαλλήλων.

Ελπίζω στην άμεση, ουσιαστική και καθοριστική παρέμβασή σας, και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που κατανοείτε και αντιλαμβάνεστε την σπουδαιότητα της ορθής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρόδου, που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Ρόδου, των γύρω νησιών, καθώς και εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών.

 

Με εκτίμηση,

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


 

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος