«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Ρόδου και ένα ακόμη μεγαλύτερο στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, που δικαίωσαν τον αγώνα μου»

stefanosdrakos_1Με αφορμή την έκδοση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου της υπ’ αριθμ. απόφασης 148/2014, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η ένσταση που κατατέθηκε σε βάρος του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Ρόδου Στέφανου Δράκου, για την ακύρωση της εκλογής του, δηλώνονται τα κάτωθι:

 

«Αξιότιμοι πολίτες,

 

Όπως ήδη γνωρίζετε, εκδόθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, η απόφαση που αφορά στην ένσταση που κατατέθηκε για την ακύρωση της εκλογής μου. Μέχρι σήμερα, σεβόμενος τη δικαστική διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη, δεν προέβηκα σε καμία δήλωση, εάν και πολεμήθηκα όσο κανείς…

 

Νωρίτερα της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Μαΐου, στην οποία συμμετείχα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, παρουσιάστηκαν δημοσιεύματα που αφορούσαν στην ύπαρξη κωλύματος εκλογιμότητας στο πρόσωπό μου.

 

Ακολούθησαν οι εκλογές της 18ης Μαΐου, και παρά τον αήθη πόλεμο που δέχθηκα δια μέσου συγκεκριμένης ομάδας τοπικών «στελεχών», οι Ρόδιοι πολίτες με τίμησαν με τη ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους, και με κατάταξαν στην πρώτη θέση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Εκλογικής Περιφέρειας Ρόδου με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη.

 

Με την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ρόδου, ακολούθησε η κατάθεση ένστασης σε βάρος μου από τον υποψήφιο σύμβουλο της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» του Χατζή Χατζηευθυμίου, Χρήστο Φτάρα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ουδέποτε γνώρισα, και πριν την κατάθεση της ένστασης σε βάρος μου δεν είχα γνώση ούτε καν της ύπαρξής του.

 

Όπως γνωρίζετε, δια μέσου της ενστάσεως, ζητείτο η ακύρωση της εκλογής μου, επικαλούμενοι την ύπαρξη κωλύματος στο πρόσωπό μου, αναφορικά με την επαγγελματική μου δραστηριότητα στην εκτέλεση δημοσίων έργων.

 

Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο άνθρωπο που κατέθεσε την ένσταση σε βάρος μου, ουδεμία κακία του κρατάω, αντιλαμβανόμενος ότι λειτούργησε άθελα του ίσως, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένου κύκλου που με λοιδορεί από την εποχή που συμμετείχα ως υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα.

 

Πρόκειται για μία επίθεση αναίτια, ανέντιμη, αδιάκοπη, χωρίς μέτρο και ίχνος εντιμότητας. Μία επίθεση κλιμακούμενη που μόνο σε εποχές Μαυρογιαλούρων παραπέμπει. Και ο νοών νοείτω…

 

Όμως δεν θα επεκταθώ περαιτέρω. Δεν αρμόζει στο ήθος μου και στον πολιτικό μου πολιτισμό. Ο λαός τους έκρινε, τους κρίνει, και εάν χρειαστεί θα τους κρίνει ξανά, κατατάσσοντάς τους στη θέση μου τους αρμόζει.

 

Οι «πολέμιοι» μου ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να με διασύρουν. Η Δικαιοσύνη έλαμψε. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης που κατατέθηκε σε βάρος μου. Με δικαίωσε.

 

Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Ρόδου που με εμπιστεύτηκαν, δεσμευόμενος ότι θα πράξω ότι είναι δυνατό για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους, και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, που δικαίωσαν τον έντιμο και καθαρό αγώνα μου, σεβόμενοι την ετυμηγορία του Ροδιακού λαού.

 

Δεν θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο προσφυγής των «διωκτών» μου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της εκδοθείσας δικαστικής απόφασης και κατ’ επέκταση της εκλογής μου, αλλά δηλώνω καθόλα έτοιμος να τους αντιμετωπίσω. Δρούσα, δρω και θα συνεχίσω να δρω υπό το φως της ημέρας και γι’ αυτό δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν.

 

Με εκτίμηση,

Στέφανος Δράκος

Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου».