Αίτημα άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρόδου

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Στέφανος Δράκος: Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Ρόδου

Σε κίνδυνο Καρδιολογική Κλινική, Αιμοδυναμικό, Τμήμα Επειγόντων

Ο κίνδυνος ουσιαστικής αδυναμίας λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», είναι σήμερα ορατός, όσο ποτέ άλλοτε. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού – βάσει των στοιχείων που παρατίθενται από τους αρμοδίους – θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής και κατ’ επέκταση και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συνόλου των κατοίκων της Δωδεκανήσου, ενώ οι υποχρεώσεις του, αυξάνονται ακόμη περισσότερο κατά τη θερινή περίοδο, οπότε και καλείται να αντιμετωπίσει και τυχόν περιστατικά εκατοντάδων τουριστών που φθάνουν στα νησιά. Στο νοσοκομείο, υπηρετούν μόλις 78 ιατροί, ενώ οι οργανικές θέσεις προβλέπουν την απασχόληση 155 (!) Οι αντίστοιχες κενές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 240. Στην Καρδιολογική Κλινική, απομένουν μόλις 2 ιατροί, ενώ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι εναπομείναντες ιατροί δεν μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες.

Τα ανωτέρω προβλήματα, είναι γνωστά και χρόνια. Δυστυχώς όμως, σήμερα διογκώνονται δραματικά. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, τα έχει επισημάνει πολλάκις, ενώ προσωπικά στις 21 Ιανουαρίου 2016, είχα επαναλάβει την ανάγκη στήριξης του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, με επιστολή μου, τόσο τον Υπουργό Υγείας, όσο και στην 2η ΥΠΕ. Είχα τονίσει ότι, «Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου, έχει ήδη αποστείλει δύο επιστολές με θέμα την άμεση πρόσληψη προσωπικού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα». Οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Ρόδου, εξαιτίας της τραγικής έλλειψης προσωπικού, δεν έχουν λάβει 9.500 ρεπό, ενώ τους οφείλονται και οι άδειες του 2015. Βάσει μάλιστα, των επίσημων αιτημάτων τους, απαιτείται άμεσα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η πρόσληψη τουλάχιστον:

  • (90) νοσηλευτών (οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 200).
  • (10) τραυματιοφορέων.
  • (10) χειριστών ιατρικών μηχανημάτων.
  • (10) παρασκευαστών.
  • (3) φυσικοθεραπευτών.
  • (5) διοικητικών υπαλλήλων.

Οι αρμόδιοι οφείλουν να στελεχώσουν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, τώρα, πριν να είναι αργά. 

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589 / 6943073256

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος