Αδήριτη ανάγκη εξέτασης ΑμεΑ από εξειδικευμένους παιδοδοντιάτρους/οδοντιάτρους

Δωδεκάνησα, 19 Οκτωβρίου 2017

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: Αδήριτη ανάγκη εξέτασης ΑμεΑ από εξειδικευμένους παιδοδοντιάτρους/οδοντιάτρους με τη συνδρομή αναισθησιολόγων σε χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου»

Κύριε Υπουργέ,

Δια της παρούσης αιτούμαστε την ουσιαστική και άμεση μέριμνά σας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ευόδωση της αιτούμενης συνεργασίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για την εξέταση ασθενών ΑμεΑ που χρήζουν οδοντιατρικής περίθαλψης.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου προτίθεται – προς τιμήν του προέδρου του, των μελών του Δ.Σ. και εν γένει των οδοντίατρων/μελών του – να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, όπως δημόσια έχει γνωστοποιηθεί.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, οφείλει – από τη δική του πλευρά και υπό τη δική σας μέριμνα – να διαθέσει κατάλληλο χώρο για τη φιλοξενία των ιατρών και την εξέταση των ασθενών, καθώς και αναισθησιολόγο, για τη μερική ή ολική νάρκωση των ΑμεΑ – όπου αυτή απαιτείται – βάσει των κάτωθι περιγραφόμενων αναγκών.

Οι ώρες και οι ημέρες λειτουργίας του συγκεκριμένου «Τμήματος», έγκειται στις προθέσεις και στις δυνατότητες των εμπλεκομένων.

Κύριε Υπουργέ,

Η «άρνηση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να εξυπηρετήσει Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ανήλικα και ενήλικα, σε ότι αφορά στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα, είναι διαχρονική. Γονείς/Κηδεμόνες και παιδιά, αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, για να εξεταστούν από παιδοδοντίατρο/οδοντίατρο, εάν και εφόσον έχουν την οικονομική και χρονική δυνατότητα.

Άτομα με ειδικές Ανάγκες, εξαιτίας αυτής τους της ιδιαιτερότητας, στις περισσότερες περιπτώσεις αδυνατούν να συνεργαστούν με οδοντίατρο, με αποτέλεσμα να χρήζουν μερικής ή ολικής νάρκωσης, ώστε να υποβληθούν στις αναγκαίες οδοντιατρικές πράξεις, οι οποίες είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες από το Νοσοκομείο Ρόδου. Περισσότερα επί του θέματος, μπορείτε να πληροφορηθείτε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

Δια τους περιγραφόμενους λόγους αιτούμαστε τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να υπάρξει επίσημη συνεργασία μεταξύ των ανωτέρω φορέων (Οδοντιατρικού Συλλόγου/Νοσοκομείου Ρόδου), για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος & Stefanos Drakos