Ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας σφαγείου στο νησί της Καρπάθου

Κάρπαθος, 14 Μαρτίου 2017

Προς:

Δήμαρχο Καρπάθου Η. Λάμπρο

Έπαρχο Καρπάθου Γ. Μηνατσή

Κοινοποίηση:

Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας Φ. Ζαννετίδη

Μ.Μ.Ε. Καρπάθου & Δωδεκανήσου

 

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης επιτάχυνσης των διαδικασιών ίδρυσης

και λειτουργίας σφαγείου στο νησί της Καρπάθου

 

Αξιότιμε κε Δήμαρχε & κε Έπαρχε,

Γνωρίζω καλά και σέβομαι τις προσπάθειές σας, για ίδρυση και λειτουργία σφαγείου στο νησί της Καρπάθου. Άλλωστε είναι γνωστό πως το έργο είναι πρώτης προτεραιότητας για εσάς. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, τόσο τις δικές σας, όσο και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που δρα επικουρικά, το πρόβλημα παραμένει ανεπίλυτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε σχεδόν καθημερινά δέκτες παραπόνων από πολίτες διαφόρων περιοχών της Καρπάθου.

Με την παρούσα επιστολή μας, αιτούμαστε όπως παρέχετε ενημέρωση για τη χωροθέτηση, χρηματοδότηση, εκτέλεση και αδειοδότηση του έργου. Τι ακριβώς έχει συμβεί και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική διαδικασία, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Καρπάθου, για τις ενέργειές σας. Κυρίως όμως, παρακαλούμε για την επιτάχυνση των διαδικασιών άμεσης εξυπηρέτησης των ενδιαφερομένων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σημειώνεται πως:

«Στο νησί δεν υπάρχει σφαγείο γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλάδου. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν την περίοδο του Πάσχα, προσωρινή άδεια σφαγής στις εγκαταστάσεις χοιροτροφικής μονάδας που έλυνε μερικώς το πρόβλημα της σφαγής. Η απόσταση της Καρπάθου από τα νησιά που διαθέτουν σφαγείο και ο αριθμός των ζώων που υπάρχει στο νησί, επιβάλλουν σαν πρώτη προτεραιότητα την ίδρυση σύγχρονου σφαγείου».

Το ανωτέρω πρόβλημα, ως αρμόδιοι, το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, πόσο μάλλον να προχωρήσουν σε εξαγωγές.

Είμαι βέβαιος πως πρώτιστα ο Δήμος Καρπάθου, λόγω αρμοδιότητας, θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και μετέπειτα το Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου με την αρωγή του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη και του εντεταλμένου Πρωτογενούς Τομέα Δωδεκανήσου Νίκου Τσακίρη, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, θα προχωρήσουν στις μετέπειτα απαραίτητες ενέργειες.

Αξιότιμε Δήμαρχε & Έπαρχε,

Αναμένω τις άμεσες και ουσιαστικές ενέργειές σας,  για το καλό των κατοίκων της Καρπάθου και μακριά από τυχόν υπόνοιες για πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Όπως γνωρίζετε, αγαπώ τα Δωδεκάνησα και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό για τους κατοίκους τους.

Δηλώνω στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος