Ανεκτίμητη η αξία του εθελοντισμού για τον Στέφανο Δράκο!

Ροδίων Παιδεία Χαμόγελο του Παιδιού Στέφανος Δράκος

Σε μία διήμερη απόδραση στον κόσμο του εθελοντισμού είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» Στέφανος Δράκος, επαινώντας και θαυμάζοντας τους ανθρώπους που διοργάνωσαν, συμμετείχαν και ανάδειξαν δράσεις ανιδιοτελούς προσφοράς. Συγκινητική, σε όλους τις περιπτώσεις, ήταν και η συμμετοχή των πολιτών, οι οποίο απέδειξαν ότι παρά τα όποια προσωπικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, συνδράμοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Χαμόγελο του Παιδιού Στέφανος Δράκος

Η διήμερη απόδραση του Διδάκτορα Πολιτικού Μηχανικού Στέφανου Δράκου, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου 2014, με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην πλατεία Κύπρου. Η εθελοντική δράση με τίτλο «Όταν γελάει ένα παιδί υπάρχει ελπίδα», διοργανώνεται επιτυχώς για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτυπώνοντας την έμπρακτη στήριξη των μαθητών, αλλά και των πολιτών, προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το έργο του.

Χαμόγελο του Παιδιού Στέφανος Δράκος

«Θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ρόδου και ειδικά των παιδιών σε όποιο μέρος και εάν βρίσκονται. Οφείλουμε να συνδράμουμε στη διαφύλαξη της ισορροπίας τους, τόσο της ψυχικής, όσο και της σωματικής», ανέφερε ο Στέφανος Δράκος, συνομιλώντας με την φιλόλογο Σύμη Φαίη και την Θεολόγο Ευαγγελία Χατζηπέτρου, που είχαν την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, συγχαίροντάς τες για την πρωτοβουλία τους.

Ροδίων Άθλησις

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ουσιαστικά αντικαθιστά το κράτος και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης», εξήγησαν οι υπεύθυνες της εκδήλωσης, ευχόμενες καλή επιτυχία στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Δράκο, και ενημερώνοντάς τον ότι η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού μέσα στην πρώτη ώρα είχαν καταφέρει να ξεπουλήσουν.

Η εθελοντική δράση μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κύπρου, όπου είχε στηθεί καραμελόσπιτο για την αγορά πασχαλινών δώρων, ενώ τα παιδιά που λάμβαναν μέρος στην εκδήλωση με οποιοδήποτε τρόπο, είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν από καθηγήτρια του «Ροδίων Άθλησις», που τους δίδαξε zumba.

Στέφανος Δράκος Μαρία ΣάρληΒρισκόμενος στον ίδιo χώρο, λίγη ώρα αργότερα, ο Στέφανος Δράκος, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την Μαρία Σάρλη, ταμία του πρώτου συνοικιακού συλλόγου που συστάθηκε στη Ρόδο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης Ρόδου, καθώς και με δεκάδες μικρά παιδιά, που απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου ή να αναβιώνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Αυτό επιτεύχθηκε, αφού τα παιδιά, κρατώντας καλαθάκια με μαργαρίτες και φορώντας στεφανάκια με τα ίδια λουλούδια στα μαλλιά τους, έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Με την ολοκλήρωσή τους, η κ. Σάρλη ευχήθηκε καλή Ανάσταση στον κ. Δράκο, και καλή επιτυχία!

SAVE AN ANGEL Στέφανος ΔράκοςΑμέσως μετά ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, επισκέφθηκε τον πάγκο που είχε στηθεί μερικά μέτρα πιο κάτω, για τη στήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Εκεί, εθελοντές προχωρούσαν στην πώληση διάφορων προϊόντων, όπως είναι πασχαλινές λαμπάδες, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια του “Save an angel”. Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους ανθρώπους αυτούς, εξήρε το έργο τους, ενώ επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διακατέχονται από αισθήματα προσφοράς και αφιλοκερδούς βοήθειας.

Μαμάδες στη Ρόδο Στέφανος ΔράκοςΤην επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Απριλίου 2014, ο Στέφανος Δράκος, συμμετείχε στο πασχαλινό event που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Μαμάδες στη Ρόδο», και η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ροδινιού. Εκεί, ήρθε σε επαφή με την πρόεδρο του Συλλόγου Κατερίνα Κρητικού, καθώς και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Χαρτοφύλη, οι οποίες και τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται για την 4η πασχαλινή εκδήλωση που διοργανώνεται μέσα σε ένα χρόνο, με τα έσοδα από το bazaar να διατίθενται για τη στήριξη του σχολείου ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Αγίου Νικολάου. Εκείνος, με τη σειρά του, χαρακτήρισε αξιοθαύμαστη την προσπάθειά τους, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, ενώ τις συνεχάρη και για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Μαμάδες στη ΡόδοΣτο event του Συλλόγου «Μαμάδες στη Ρόδο» εκτός από τη συλλογή εσόδων για τη διάθεση στο σχολείο του Αγίου Νικολάου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τον Σύλλογο Μέριμνα, και δεκάδες μικρά παιδιά είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατασκευές, να παίξουν με μηχανοκίνητα παιχνίδια, να λάβουν μέρος σε παιχνίδι περιπέτειας με τη συμμετοχή της ομάδας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού, να παρακολουθήσουν τον ξυλοπόδαρο, να δουν κουκλοθέατρο, να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, αλλά και να δουν πως τα μπαλόνια μπορεί να πάρουν διαφορετικές μορφές.