«Ανεξίτηλα και διαχρονικά τα διδάγματα του Αγίου Σάββα Καλύμνου»

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 3 Απριλίου 2017

Δρ Στέφανος Δράκος: «Ανεξίτηλα και διαχρονικά τα διδάγματα

του Αγίου Σάββα της Καλύμνου»

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στη Ρόδο, βρέθηκε το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, ο ΔρΣτέφανος Δράκος, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό που διοργάνωσε η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, για τον Άγιο Σάββα εν Καλύμνω.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε Εσπερινός με αρτοκλασία, αλλά και παρουσίαση χορευτικών από την ομάδα της Ένωσης.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββα εν Καλύμνω, Κυριακή 2 Απριλίου 2017, παρέστη στη Θεία λειτουργία και στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Σάββα εν Καλύμνω, ο ΔρΣτέφανος Δράκος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα οι πιστοί, αλλά και οι απανταχού Καλύμνιοι, τιμούμε και δοξάζουμε τον Όσιο Σάββα τον εν Καλύμνω. Τον θαυματουργό Άγιο, που δίδαξε την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη, τη συγχώρεση. Τα διδάγματά του, ανεξίτηλα και διαχρονικά, οφείλουμε να αποτελούν για όλους εμάς, πυξίδα ζωής, μάθημα διαβίωσης.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, έλεγε απευθυνόμενος στον Καλύμνιο φίλο του Γεράσιμο Ζερβό: «Να ξέρεις, Γεράσιμε, ότι ο πατήρ Σάββας είναι άγιος άνθρωπος», όπως και αποδείχθηκε. Στις 19 Φεβρουαρίου 1992 μ.Χ. με Πατριαρχική Συνοδική Πράξη, έγινε η επίσημη Αγιοκατάταξή του.

Ο Άγιος της Καλύμνου, που όπως είναι ήδη γνωστό, κατέληξε στη μονή των Αγίων Πάντων, βοήθησε αρρώστους, χήρες, ορφανά, φτωχούς. Όλους όσοι είχαν ανάγκη βοηθείας και βαθειά πίστη. Δίδαξε την επιείκεια, την ευσπλαχνία, την ομοψυχία. Αγκάλιασε τους αμαρτωλούς, ενώ παράλληλα κατέδειξε πως ο δρόμος της βλασφημίας και της κατάκρισης, είναι λαθεμένος.

Ας γίνει ο βίος, η δράση και τα διδάγματα του Αγίου Σάββα της Καλύμνου, οδηγός όλων εμάς. Όλων όσων ηθελημένα ή άθελα, επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να λειτουργούμε ενάντια στο κήρυγμα του Θεού.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email:stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net – FB: Στέφανος Δράκος