Ανοιχτή επιστολή Δρ Στέφανου Δράκου, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Δωδεκάνησα, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΜΑ: Ανοιχτή επιστολή του Δρ Στέφανου Δράκου, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, με αφορμή την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Ακούραστοι εκπαιδευτικοί,

Πολύπαθοι γονείς,

Ελπιδοφόροι μαθητές,

Σε λίγες ώρες, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, γεμάτη υποχρεώσεις, φόβους, ανασφάλειες, αλλά και γεμάτη με ελπίδα για γνώση, εξέλιξη, κοινωνικοποίηση. Το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου 2016, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Δωδεκανήσου, των νησιών μας, και θα τελεσθεί ο καθιερωμένος αγιασμός. Εύχομαι και ελπίζω, η ευλογία της ευωδίας του βασιλικού, η ακλόνητη προστασία της Παναγίας, η βαθιά μας πίστη, να είναι οδηγός, αρωγός και προστάτης όλων εσάς, όλων εμάς.

Πατέρας και εγώ, όπως και εσείς, πάνω απ’ όλα γονείς, γνωρίζω τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας, γνωρίζω όμως – όπως όλοι μας – και αυτό που μπορεί να τις ξεπερνά, την αγάπη (!) Όλα μας τα όνειρα, στη συνέχειά μας, στα παιδιά μας, που γι’ αυτά, εκπαιδευτικοί, γονείς, ακόμη και τα ίδια, πρέπει να αγωνιστούμε σε μία δύσκολη καθημερινότητα, σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, σε ένα αντίξοο επαγγελματικό μέλλον, σε μία σκληρή καθημερινότητα.

Γνωρίζουμε όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αρκετά καλά, για τις σαρωτικές αλλαγές που εφαρμόζονται από φέτος στο εκπαιδευτικό σύστημα, τις αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις. Θα μπορούσαμε, να ασκήσουμε δριμεία κριτική, να αποδείξουμε το λαθεμένο ίσως ορισμένων εκ των αλλαγών που επέρχονται, όμως, σήμερα ξεκινά μία νέα μέρα για τα παιδιά μας, και αυτό που προέχει είναι να είμαστε οδηγοί και συμπαραστάτες τους. Να τους γεμίσουμε με αγάπη και ελπίδα. Να τους δείξουμε το δρόμο της πίστης στον εαυτό τους και της εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους.

Ας αφήσουμε μία θετική χροιά στη σημερινή μέρα, με ευχές για ουσιαστική, ευτυχή και εποικοδομητική νέα σχολική χρονιά, για καλή σταδιοδρομία. Ας παλέψουμε και ας πιστέψουμε πως κάθε όνειρο, είναι μία πραγματοποιήσιμη ευχή. Μία πορεία, μία ευκαιρία, να ανέβουμε ακούραστα τα αντίξοα σκαλοπάτια της ζωής, ενωμένοι, αχώριστοι.

Ολόψυχες ευχές για μία επιτυχή και ευχάριστη νέα σχολική χρονιά. Εγκάρδιες ελπίδες για γνώση, τύχη, αξιέπαινη προσπάθεια και δίκαια αποτελέσματα.

Καλή νέα σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς που μάχονται, στους γονείς που αγωνίζονται, στους μαθητές που δίδουν το δικό τους καθημερινό αγώνα.

Καλή νέα σχολική χρονιά, στα παιδιά που μπαίνουν για πρώτη φορά στις αίθουσες, στα παιδιά που επιστρέφουν στα θρανία, στα παιδιά που διανύουν τις κρισιμότερες μαθητικές χρονιές για την μετέπειτα εξέλιξή τους.

Καλή νέα σχολική χρονιά στα δικά μας παιδιά, της Δωδεκανήσου.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος