«Δεν θα πληρώσει η Αυτοδιοίκηση τον κομματικό σας στρατό»

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 17 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

«Δεν θα πληρώσει η Αυτοδιοίκηση τον κομματικό σας στρατό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

«Μετά τη φορολογική λαίλαπα, η οικονομική υφαρπαγή.

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού κατήργησαν το ειδικό φορολογικό καθεστώς, μειωμένο κατά 30%, που ίσχυε στα νησιά, αποφάσισαν την υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Με απλά και κατανοητά λόγια θέλουν τα λεφτά των δήμων (!)

Δεν πέρασαν ούτε έξι (6) μήνες – Απρίλιος 2016 – από τότε που η παρούσα και απερχόμενη κυβέρνηση, με επίσημο έγγραφό της, υποχρέωνε το σύνολο των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα διαθέσιμα κεφάλαιά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τώρα αιτούνται το ίδιο για τα αποθεματικά των ΟΤΑ. Αφού «στέγνωσαν» οικονομικά τη χώρα, ψάχνουν λεφτά με τη μέθοδο της υφαρπαγής. «Κλέφτες με κρατική σφραγίδα».

Συγκεκριμένα με το αρ. πρωτ.: οικ. 2/66965/ΔΛΔ/13-09-2017 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζητείται η μεταφορά των Ταμειακών Διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Κλέβουν» τους δήμους, εμποδίζουν την αυτόνομη και ανεξάρτητη λειτουργία τους, απαγορεύουν τον προγραμματισμό έργων ή και την αποπληρωμή υποχρεώσεων. Θέλουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία, ανασφάλεια και εξαθλίωση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Έλληνες πολίτες, οι Δωδεκανήσιες και οι Δωδεκανήσιοι, δεν θα πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησε η δική σας ανύπαρκτη οικονομική πολιτική. Δεν θα πληρώσουν το δικό σας πελατειακό κράτος, αλλά ούτε και τον κομματικό σας στρατό.

Συμμαζευτείτε».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος & Stefanos Drakos