Διαδρομή γνώσης στα Μαριτσά για τον Στέφανο Δράκο

Στέφανος Δράκος ΜαριτσάΔιαδρομή γνώσης θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την πορεία που ακολούθησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» Στέφανος Δράκος, επισκεπτόμενος τους κατοίκους του φιλόξενου χωριού των Μαριτσών. Το χωριό των ηρώων και των αντιστασιακών, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θερμότητα τον Διδάκτορα Πολιτικό Μηχανικό, με τους κατοίκους του, να του περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και να του μεταφέρουν την άποψη που έχουν διαμορφώσει για όλους όσοι «κυβέρνησαν» ή εκπροσώπησαν μέχρι σήμερα τη Ρόδο.

Στέφανος Δράκος Μαριτσά«Οι κάτοικοι των Μαριτσών, αξίζουν τον θαυμασμό των Ροδιτών, διότι ήταν οι πρώτοι που σκέφτηκαν και υλοποίησαν μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης και προσέλκυσης των συμπολιτών τους. Κατάφεραν όχι μόνο να διατηρήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, αλλά και να τα γεμίσουν με κόσμο», ανέφερε ο Στέφανος Δράκος, συμπληρώνοντας ότι «ουσιαστικά ανέπτυξαν εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης στην ελεύθερη αγορά των Μαριτσών».

Στέφανος Δράκος ΜαριτσάΟ Στέφανος Δράκος, επισκεπτόμενος τα Μαριτσά είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τους περισσότερους εάν όχι με όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, ενώ ήρθε σε επαφή και με τους ανθρώπους που διατηρούν μανάβικα, mini market, αλλά και καφετέριες στο χωριό. Οι κάτοικοι του εξήγησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι πολίτες σε αυτή τη χώρα, εξαιτίας της αδυναμίας κάλυψης των βασικών αναγκών τους, καθώς και των κάθε είδους λογαριασμών που καλούνται να εξοφλήσουν.

Στέφανος Δράκος Μαριτσά

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο όμορφο χωριό της Ρόδου, είχε επίσης τη δυνατότητα να περπατήσει στα μοναδικά σοκάκιά του, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς κατοίκους της περιοχής, που νωρίτερα είχαν μεταβεί στην Εκκλησία, ώστε να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Κατά την αποχώρησή του, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση, με υγεία και οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία. Στέφανος Δράκος Μαριτσά