Δρ Στέφανος Δράκος: Σήμερα, με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, τιμάμε τις θυσίες εκείνων που μάτωσαν για την ελευθερία μας

Δωδεκάνησα, 31 Μαρτίου 2017

Δρ Στέφανος Δράκος: Σήμερα, με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, τιμάμε τις θυσίες εκείνων που μάτωσαν για την ελευθερία μας

«Όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είναι βέβαιο πως νιώθουμε τιμή. Τιμή και συγκίνηση, διότι είμαστε μάρτυρες της επετείου των 70 ετών από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Τιμάμε εκείνους τους ανθρώπους – ήρωες, που έπειτα από 638 χρόνια σκλαβιάς, υπομονής και προσμονής, στις 31 Μαρτίου του 1947, κατάφεραν να επιτύχουν την πολυπόθητη ελευθερία. Να υποστείλουν την Αγγλική σημαία και να πραγματοποιήσουν την έπαρση της Ελληνικής.

Μάρτυρες τότε, με επικεφαλής τον Γαβριήλ Χαρίτο, της πρώτης έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στο Βωμό της πατρίδας μας. Ανάμεσά τους, ο Ρόδιος ιερολοχίτης Ανδρέας Μαλανδράκης, ο οποίος σήμερα, 70 χρόνια μετά, πραγματοποίησε την έπαρση, σε αναπαράσταση, της Ελληνικής Σημαίας στο Βωμό της πατρίδας. Μαζί του (συνόδευαν την Ελληνική Σημαία) η Κατίνα Σαλαχούρη – Αγιακάτσικα και η Νίτσα Κουτσοδόντη.

Σήμερα, ξανά εδώ, στο ίδιο σημείο, 70 χρόνια μετά, έχοντας κοντά μας τον ιερολοχίτη Ανδρέα Μαλανδράκη, τιμάμε τις θυσίες και τις προσπάθειες εκείνων των ανθρώπων, που μάτωσαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία των νησιών μας και της πατρίδας μας, την ελευθερία μας.

Μεγάλη τιμή, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, διότι εμείς καλούμαστε να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις μνήμες όλων, ένδοξα συναισθήματα ηρωικών πράξεων. Να διδάξουμε πως ανεξίτηλα σημάδια ηρωισμού, μπορούν και αποτελούν πυξίδα του αύριο.

Εύχομαι χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησα, στους απανταχού Δωδεκανήσιους, με την ελπίδα και την ευχή, να καταφέρουμε να νικήσουμε και τον αγώνα που δίδουμε σήμερα, ενάντια στην οικονομική δυσχέρεια».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος