ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν.Δ.

«Η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί φάρο ευσυνειδησίας & υπερηφάνειας»

Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, με αφορμή τη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, επισκέφθηκε συμβολικά το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Με αφορμή την επίσκεψή του, αλλά και τον εορτασμό της σημερινής ημέρας, προχώρησε στην κάτωθι δήλωση:

«Η Μεσαιωνική πόλη εντάσσεται από το 1988 στον κατάλογο των αγαθών παγκόσμιας κληρονομιάς, στον οποίο περιλαμβάνονται επίσης η Παναγία του Κάστρου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη κ.α. Τριάντα ένα (31) συναπτά έτη, εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε μέρος του κόσμου, έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν αυτό το πολύχρωμο και εντυπωσιακό μωσαϊκό, μέσα από διαδρομές στα σοκάκια της ιστορικής, πολιτιστικής, καλλιτεχνικής και λαογραφικής παράδοσης της Μεσαιωνικής πόλης.

Η Ελλάδα και ιδιαιτέρως η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα, έχουν υπάρξει σταυροδρόμι πολιτισμών, οι οποίοι «ζυμώθηκαν» στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων, σε ότι αφορά στην κουλτούρα, τις τέχνες και τις παραδόσεις. Η πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου είναι μοναδική και αναντικατάστατη, φορτίζοντας τον κάθε πολίτη, με την ευθύνη της διατήρησης και διαφύλαξης της στο πέρασμα των αιώνων.

Η διαφύλαξη και η προστασία των μνημείων κάθε χώρας και η ένταξη τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή, δεν αποτελεί μόνο ηθικό μας χρέος. Αποτελεί πηγή κύρους για τη χώρα μας. Φάρο, οδηγό ευσυνειδησίας και υπερηφάνειας. Συμφέρον, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, πεδίο προβολής και ανάπτυξης του τουρισμού.

Αποτελεί χρέος των αρμοδίων, να συμβάλλουν στην προώθηση, την προβολή και την ανάπτυξη της Μεσαιωνικής πόλης, αλλά και του συνόλου των πολιτιστικών μνημείων της Δωδεκανήσου, μέσω ποικίλων δράσεων, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Ας χρίσουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους, για την πολιτιστική ανάπτυξη της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, της Ελλάδας».

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου