Είστε η μοναδική κυβέρνηση που εκδικείται τους νησιώτες

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 16 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή Δρ. Στέφανου Δράκου προς τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα & τους απανταχού Δωδεκανησίους

«Είστε η μοναδική κυβέρνηση που εκδικείται τους νησιώτες»

«Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Δυστυχώς για εσάς, αλλά και για τον Ελληνικό λαό, τα ψέματά σας αποκαλύπτονται. Και λέω δυστυχώς, διότι εξαιτίας αυτού αργά ή γρήγορα, θα απολέσετε τον πρωθυπουργικό θώκο που με τόσες χαμένες ελπίδες σας χάρισε ο Ελληνικός λαός. Το δυστυχέστερο όμως όλων, είναι πως η αποκάλυψη των ψεμάτων σας, πλήττει περισσότερο τον Ελληνικό λαό και ειδικότερα τους νησιώτες.

Δεν ξέρω εάν λησμονείτε γρήγορα ή εάν μπορείτε με ευκολία να ξεστομίζετε ψέματα και να πλάθετε ουτοπίες, όμως δια της παρούσης θα θυμίσω σε εσάς, αλλά και στους απανταχού Δωδεκανησίους, όσα κραυγάζατε από την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, τον Ιανουάριο του 2015, όταν εξαπατήσατε τον Ελληνικό λαό.

Είπατε: «Τα Δωδεκάνησα είναι κομμάτι της πατρίδας. Από τα πιο όμορφα και με κατοίκους ανήσυχους και δημιουργικούς. (…) Το κεντρικό κράτος σας θυμάται όταν είναι να εισπράξει, αλλά ξεχνάει συστηματικά τις υποχρεώσεις του απέναντί σας. (…) Είναι σκανδαλώδης η δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για μεγάλη αύξηση του Φ.Π.Α. στον τουρισμό και στα ακριτικά νησιά μας, που θα υλοποιήσει αν κερδίσει τις εκλογές. (…) Γι’ αυτό λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές».

Είπατε ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, αλλά μάλλον εννοούσατε πως αποδεσμεύεται… Διότι η  κυβέρνησή σας, ήταν αυτή που αποφάσισε την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος μειωμένου κατά 30% που ίσχυε στα νησιά. Ήδη δε, σε ότι αφορά στα Δωδεκάνησα, έχετε καταργήσει το μέτρο αυτό σε Ρόδο και Κάρπαθο, αλλά τα χειρότερα έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2018, οπότε και αυξάνετε τους συντελεστές σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου (!)

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας,

          Ήρθε η ώρα να φύγετε. Δεν χρειάζεται πια να πείτε καμία αλήθεια, διότι αυτή αποκαλύπτεται μόνη της στους Έλληνες πολίτες. Είστε η μοναδική κυβέρνηση που εκδικείται τους νησιώτες. Εκδικείστε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανά τα ακριτικά νησιά, τη θαλασσοδαρμένη Ελλάδα, τους σύγχρονους ήρωες που φυλάγουν Θερμοπύλες.

Δωδεκανήσιες & Δωδεκανήσιοι,

          Ήδη στη Ρόδο και στην Κάρπαθο αντιληφθήκαμε τι σημαίνει αυτή η αύξηση. Τώρα θα πληρώσουμε το … μάρμαρο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην Κω, στην Κάλυμνο, στην Αστυπάλαια, στην Κάσο, στην Τήλο, στη Σύμη, στη Λέρο, στη Νίσυρο, στην Πάτμο, στη Χάλκη, στη Σαρία, στους Λειψούς, στη Ψέριμο, στο Αγαθονήσι, στα Λέβιθα, στο Καστελόριζο, στους Αρκιούς, στο Γυαλί, στην Τέλενδο, στο Φαρμακονήσι και στην Κίναρο.

          Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρνει για εμάς τους Δωδεκανήσιους:

  • Αύξηση από 5% σε 6% του συντελεστή Φ.Π.Α. σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά κ.α.,
  • Αύξηση από 9% σε 13% στα βασικά είδη διατροφής, νωπά κρέατα, ψάρια, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, άμυλα, προϊόντα αλευροποιίας, ελαιόλαδο, παρασκευάσματα για τη διατροφή παιδιών, ψωμί, ζυμαρικά, φυσικά νερά, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές κ.α.
  • Αύξηση από 17% στο 24% για τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, νεόδμητα κτίσματα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, τέλη σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Σε αυτή την κυβέρνηση είστε πρωθυπουργός κύριε Τσίπρα. Στην κυβέρνηση της υποκρισίας και της ψευτιάς.

Καταδικάζετε τους νησιώτες, τιμωρείτε τη νησιωτικότητα, οδηγείται σε εγκατάλειψη και αφανισμό τα νησιά. Μην ανησυχείτε όμως. Ακόμη και εάν γαντζωθήκατε στην καρέκλα, θα έρθει η ώρα που θα φύγετε. Το δυστυχές είναι πως οι πράξεις σας, οι αποφάσεις σας και το κακό που κάνατε σε αυτή τη χώρα, θα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να διορθωθεί».

 


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος & Stefanos Drakos