Εγκάρδια υποδοχή στoν Πυλώνα για τον Στέφανο Δράκο!

Στέφανος Δράκος ΠυλώναΜέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο γραφικό χωριό  Πυλώνα, το βράδυ της Πέμπτης 10 Απριλίου 2014, η συναυλία θρησκευτικής μουσικής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ρόδου. Τη μοναδική αυτή εκδήλωση, που μετέφερε ακούσματα κλασικής μουσικής σπουδαίων συνθετών, είχε την τιμή να παρακολουθήσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» Στέφανος Δράκος, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τη σύγχρονη αποτύπωση κορυφαίων έργων.

Στέφανος Δράκος Πυλώνα

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου, υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Χαλκιά και με την παρουσία του Σολίστ Μιχάλη Χατζηπέτρου, παρουσίασε έργα κοσμικού και θρησκευτικού περιεχομένου, τα οποία και συνέδεσε μοναδικά, καθηλώνοντας τους παραβρισκόμενους στην Εκκλησία. Συγκεκριμένα, ακουστήκαν έργα, όπως το Ouverture, Die Zauberflöte του W. A. Mozart, το Ouverture, Music for the Royal Fireworks του G. Fr. Handel, το Stabat Mater του G. B. Pergolesi, το Prayer of St. Gregory του Alan Hovhanessν, το Prelude, TeDeum του M.A. Charpentier, το Pavane του G. Faure, το Ιδού ο Νυμφίος, καθώς και το Ότε κατήλθες.

Στέφανος Δράκος Πυλώνα «Η Εκκλησία απέδειξε γι’ ακόμη μία φορά τη μοναδικότητά της, αφού πέραν του Θεάρεστου έργου της, ανοίγει τις πόρτες της και στον πολιτισμό, καταφέρνοντας να γίνει στυλοβάτης του. Αποδεικνύει ότι ανά διαφορετικές περιόδους και υπό διαφορετικές συγκυρίες, βρίσκεται πλησίον της κοινωνίας, αποτελώντας μοναδικό αρωγό της», ανέφερε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Δράκος, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ταλέντο των ανθρώπων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ρόδου, αλλά και στην ενεργή δράση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πυλώνας.

Στέφανος Δράκος Πυλώνα

Ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Στέφανος Δράκος, είχε ακόμη την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πυλώνα, να συζητήσει με τον πάτερ Χαράλαμπο και τον πάτερ Χρυσόστομο, δύο ξεχωριστούς ιερείς, για τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στην Πυλώνα, όσο και στα Μάσσαρι, ενώ συνομίλησε και με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πυλώνας Γιώργο Γαλανό και Κώστα Στεφανίδη. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, που έχουν να επιδείξουν πλούσιο έργο, ενημέρωσαν και αυτοί με τη σειρά τους τον υποψήφιο, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται.

Στέφανος Δράκος ΠυλώναΜε την ολοκλήρωση της θρησκευτικής συναυλία, με μέριμνα των ανθρώπων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου, προσφέρθηκαν στους παραβρισκόμενους παραδοσιακό ρόφημα – τσάι του βουνού και σπιτικά νηστίσιμα εδέσματα.