ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον της Ρόδου

VIP_8123Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον της Ρόδου, βασιζόμενο πάνω στην ευφυΐα και την εφευρετικότητα των μαθητών του νησιού μας. Τρανή απόδειξη οι μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης των Γυμνασίων της Ρόδου, που συμμετείχαν στην Έκθεση Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Μαΐου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ροδινιού.

VIP_8159

Μαθητές παρουσίασαν έργα που αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο, την ευστροφία τους, τη δημιουργικότητά τους, καθώς και τη διάθεση παραγωγής που τους διακατέχει. Προσφορά άξια επαίνου, όπως και ο ζήλος που επιδεικνύουν οι καθηγητές αυτών των παιδιών, οι άνθρωποι που τους μυούν στη μάθηση, τη γνώση και την προσφορά. Παιδιά που σχεδιάζουν το μέλλον, δημιουργώντας την κίνηση ανεμογεννήτριων από φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά εργοστάσια, αλλά και μηχανές αυτόματης παραγωγής καφέ.

VIP_8189 (2)

Στην Έκθεση Τεχνολογίας των μαθητών Γυμνασίων της Ρόδου, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παραβρέθηκε και ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη, Στέφανος Δράκος, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τη «δίψα» των μαθητών για μάθηση, αλλά και από τη διάθεση των καθηγητών για προσφορά. Άλλωστε, η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την απεικόνιση των προσπαθειών των μαθητών.

«Η αγάπη που δείχνουν οι καθηγητές των γυμνασίων της Ρόδου σε ότι αφορά στην προσπάθεια μετάδοσης της επιστήμης, καθώς και ο ζήλος που επιδεικνύουν για την μεταφορά της γνώσης στους μαθητές, ξεπερνά τα στενά όρια των διδασκαλικών υποχρεώσεων, και είναι άξια θαυμασμού. Πρόκειται για ανθρώπους που επιχειρούν και επιτυγχάνουν να εμπνεύσουν τους μαθητές για να παράξουν και να δημιουργήσουν», ανέφερε ο Στέφανος Δράκος, ενώ εξήρε το έργο των μαθητών και των καθηγητών.

VIP_8169 (1)

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό – τεχνολόγο και υποδιευθυντή του Γυμνασίου της Κρεμαστής Χάρη Συργιάννη, το μάθημα της Τεχνολογίας, που διδάσκεται στην Α’ και Β΄ Τάξη των Γυμνασίων, διαδραματίζει σημαντικότατο παιδαγωγικό ρόλο, καθώς προσφέρει ευκαιρίες ανάδειξης της πολλαπλής νοημοσύνης. Δίδει τη δυνατότητα  σε όλους τους μαθητές να αξιοποιήσουν τις επιμέρους κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις δεξιότητές τους.

Στη συγκεκριμένη Έκθεση Τεχνολογίας που συμμετείχαν με έργα τους, το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου με την Δήμητρα Δαμιανού, το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου με τον Νικόλαο Τσατταλιό, το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου με τον Βασίλη Μοσχοβάκο, το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου με τους Δημήτρη Ζαχαριάδη και Αναστάσιο Τουρτούνη, το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου με τον Νικόλαο Ράπτη, το Γυμνάσιο Κρεμαστής με τον Χάρη Συργιάννη, το Γυμνάσιο Ιαλυσού με τον Βασιλάκη Κυριάκο, το Γυμνάσιο Παραδεισίου με τον Παναγιώτη Μαρμάρου, το Γυμνάσιο Καλυθιών με τον Παναγιώτη Σαράντη και το 1ο Σ.Ε. Ρόδου με τον Μανόλη Στελλά, απέδειξε πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η θέληση για προσφορά.

VIP_8076

Οι διοργανωτές της Έκθεσης, τεχνολόγοι, Χαράλαμπος Συργιάννης και Νικόλαος Τσατταλιός, εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, τις ευχαριστίες τους στο πρόσωπο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Παπαδομαρκάκη για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας, ενώ ευχήθηκαν στους μαθητές καλή πρόοδο.

Ο Στέφανος Δράκος, από τη δίκη του πλευρά, είχε τη δυνατότητα, πέραν όλων των άλλων, να συνομιλήσει με τον Μανόλη Στελλά, Τομεάρχη Μηχανολογικού Τομέα, τον Νίκο Οικονόμου, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου και τον Ιωάννη Καραμήτση, ενώ ο μαθητής Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, του παρουσίασε το έργο του, που αφορούσε στη λειτουργία μίας ανεμογεννήτριας.

VIP_8189 (2) VIP_8185 VIP_8169 (1) VIP_8159 VIP_8158 VIP_8153 (1) VIP_8151 VIP_8148 VIP_8140 VIP_8137 VIP_8132VIP_8104 VIP_8084 VIP_8076