ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΡΑ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ι. ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΑΚΕΙΑ»

«Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει έμπρακτη στήριξη (!)»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο του Πάρκινσον, ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι της 11ης Απριλίου 2019, τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια». Εκεί, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το κέντρο «Αρσινόη», που δίδει φροντίδα σε άτομα με άνοια και Alzheimer, αλλά και το κέντρο «Κορωνίς» που φροντίζει άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη προσφορά και το αξιέπαινο έργο του επιστημονικού διευθυντή της «Πανάκεια» Δρα. Αναστάσιου Πλατή, καθώς και του συνόλου του επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας, ενημερώθηκε από την κα Θεοδοσία Βελεγράκη ψυχολόγο και την κα Κωνσταντίνα Σιάγκα επίσης ψυχολόγο, για το έργο και τη δράση τους.

Βάσει της ενημέρωσης που του δόθηκε, το κέντρο «Αρσινόη», φροντίζει εβδομαδιαίως περί τους ογδόντα (80) ενήλικες άνω των εξήντα (60) ετών, εντάσσοντάς τους σε προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και σε θεραπείες τέχνης. Το κέντρο «Κορωνίς», φροντίζει τριάντα οκτώ (38) άτομα ανά εβδομάδα και έχει ως στόχο, την απασχόληση αυτών σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως ψυχοθεραπευτικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές.

«Το έργο που επιτελούν επιστημονικός διευθυντής, επιστημονικό προσωπικό και εν γένει οι απασχολούμενοι στην «Πανάκεια», είναι ειλικρινά αξιέπαινο και αναγνωρίσιμο.Σωτήριες υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν και συνδράμουν στην προστασία των συνανθρώπων μας. Ειλικρινά, αποτελεί δική μου τιμή να βρίσκομαι στην «Πανάκεια» και να γνωρίζω ένα μικρό κομμάτι του τεράστιου έργου που επιτελούν», δήλωσε ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, συμπληρώνοντας πως αποτελεί υποχρέωσή μας πρώτιστα να γνωρίσουμε και μετέπειτα να τιμήσουμε και να στηρίξουμε τέτοιου είδους δομές. «Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν αξίζουν απλώς ειλικρινά συγχαρητήρια, αξίζει έμπρακτη στήριξη», κατέληξε.

Η ιδιαίτερα χρήσιμη επίσκεψη του Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, όπως προαναφέρθηκε, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον που θεσπίστηκε το 1997.

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου