ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΟΔΟΥ

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος:

“Τα παιδιά, είναι η ανεκτίμητης αξίας «επένδυσή μας» (!)”

Με το βλέμμα στραμμένο στην αναγκαιότητα διάδοσης της γνώσης και στην καλλιέργεια σκεπτόμενων πολιτών, ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, επισκέφθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, που βρίσκονται στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου. Αφορμή της επίσκεψής του, ήταν η καθιέρωση από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) της 2ης Απριλίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης, ο οποίος του εξέθεσε τα βασικότερα προβλήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της. Παράλληλα, του επισήμανε πως η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ρόδου, αριθμεί εβδομήντα δύο (72) έτη ιστορικής λειτουργίας.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Τα βιβλία αποτελούν το μαγικό κόσμο παιδιών, αλλά και μεγαλυτέρων. Έναν ανεκτίμητο θησαυρό διαμόρφωσης της προσωπικότητά τους. Προσφέρουν αμέτρητες γνώσεις, οξύνουν τη φαντασία και αναπτύσσουν σκεπτόμενους πολίτες. Τα παιδικά βιβλία, πέραν αυτών, εξευγενίζουν τη ψυχή.

Η πιο σημαντική δράση των βιβλίων, είναι ο ψυχοπαιδαγωγικός τους ρόλος. Το παιδί ταυτιζόμενο με τον ήρωα, μαθαίνει να διαχειρίζεται και να ανακαλύπτει τον εσωτερικό του κόσμο και να διαμορφώνει έμμεσα το χαρακτήρα του.

Βασικός στόχος όλων μας, πρέπει να είναι η διάδοση της γνώσης και η δημιουργία σκεπτόμενων πολιτών. Τα παιδιά μας, αποτελούν την εγγύηση του μέλλοντός μας και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι η ανεκτίμητης αξίας επένδυσή μας!».

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου