Επιστολή στον Υπ. Υγείας για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

 

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» διαχρονικά επιβαρύνεται με αποτέλεσμα σήμερα, να βρίσκεται στην πλέον δραματική κατάσταση. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου, έχει ήδη αποστείλει τουλάχιστον δύο επιστολές με θέμα την «άμεση πρόσληψη προσωπικού» στον προκάτοχό σας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Ρόδου, εξαιτίας της τραγικής έλλειψης προσωπικού, δεν έχουν λάβει 9.500 ρεπό, ενώ τους οφείλονται και οι άδειες του 2015. Βάσει δε, των επίσημων αιτημάτων των ανθρώπων που δίδουν καθημερινό αγώνα για τη λειτουργία του Γ.Ν. Ρόδου (επιστολή Ιουνίου 2015), απαιτείται άμεσα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η πρόσληψη τουλάχιστον:

  • (90) νοσηλευτών (οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 200).
  • (10) τραυματιοφορέων.
  • (10) χειριστών ιατρικών μηχανημάτων.
  • (10) παρασκευαστών.
  • (3) φυσικοθεραπευτών.
  • (5) διοικητικών υπαλλήλων.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ήδη γνωστό πως έχετε προχωρήσει για το Γ.Ν. Ρόδου στην προκήρυξη τριών θέσεων ΠΕ Νοσηλευτικής, μίας θέσης ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου κτλ, όμως, αυτά σε καμία περίπτωση, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Σας παρακαλώ, να κατανοήσετε άμεσα το πρόβλημα και να εντοπίσετε ουσιαστικές και καταλυτικές λύσεις, για την επίλυση αυτού, που ταλαιπωρεί εργαζόμενους και ασθενείς.

Ελπίζω στην άμεση παρέμβασή σας.

Με εκτίμηση,

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος