“Η αγάπη που εισέπραξα στην Κω ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου”

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η τριήμερη περιοδεία του Δρα Στέφανου Ι. Δράκου στο νησί της Κω, στις 20, 21 και 22 Αυγούστου 2018. Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης και διαχρονικής επαφής που διατηρεί με τους κατοίκους των νησιών εδώ και τουλάχιστον πέντε (5) έτη.

Ο Δρα Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ., μέλος του Μητρώου Στελεχών Ν.Δ., μέλος του Τομέα Μεταφορών και Υποδομών Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, κατά την επίσκεψή του στην Κω, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο meeting room του ξενοδοχείου “Kos Aktis”, απαντώντας στο σύνολο των ερωτήσεων που του έθεσαν οι εκεί έγκριτοι δημοσιογράφοι, ενώ μίλησε και σε ραδιοφωνική συνέντευξη το Ρ/Σ Ράδιο Πρώτο. Ανέφερε – μεταξύ άλλων – πως η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικεί όσκαρ ψευτιάς, απαριθμώντας τουλάχιστον σαράντα (40) ψεύδη που απεύθυνε προς τον Ελληνικό λαό.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ανάγκη ανανέωσης των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα, σημείωσε πως η Ν.Δ. μέσω του Μητρώου Στελεχών που δημιουργήθηκε με παρότρυνση του προέδρου και αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει συνθήκες ανανέωσης με αξιοκρατικά κριτήρια. Ο ίδιος, δήλωσε υπερήφανος που αναδείχθηκε μέσα απ’ αυτή την επίπονη διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης.


Κάτωθι μπορείτε να διαβάσετε & να δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δρα Στέφανου Ι. Δράκου στο νησί της Κω:

Το Βήμα της Κω για τον Δρα Στέφανο Ι. Δράκο
ΔΗΡΑΣ για τη συνέντευξη του Δρα Στέφανου Ι. Δράκου
Βίντεο από τη συνέντευξη του Δρα Στέφανου Ι. Δράκου στην Κω

Κατά την παραμονή του στην Κω και σεβόμενος την άξαφνη και τραγική απώλεια συγγενικού προσώπου ιστορικού μέλους της Ν.Δ., πραγματοποίησε άτυπη και όχι επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κω. Η συνάντηση, ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, έλαβε χώρα σε φιλικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της, ο κος Δράκος επανέλαβε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.


Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κω, διαπίστωσε την αγάπη και την εκτίμηση ισχυρών προσωπικοτήτων του νησιού, ιστορικών στελεχών της Ν.Δ., αλλά και δεκάδων πολιτών, νιώθοντας τιμή και ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη. Ακόμη, προχώρησε σε καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στην Κω, με κυριότερο αυτό της μη αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στο λιμάνι του νησιού.

Ο ίδιος, αναχωρώντας, δήλωσε:

«Η αγάπη και η εκτίμηση που εισέπραξα στην Κω ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω πως οι κόποι μου ανταμείβονται και παίρνω δύναμη ώστε να συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά και διεκδικητικά για τα νησιά μας και τους νησιώτες. Είμαι και θα παραμείνω δίπλα στην Κω με πράξεις, που θα τις δείτε και θα τις αξιολογήσετε οι ίδιοι.

Σας ευχαριστώ».


Δρ. Στέφανος I. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.
Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου