Η γέννηση Του Ιησού Χριστού, κυοφορεί στον κόσμο την αληθινή αγάπη (!)

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 22 Δεκεμβρίου 2016

Δρ Στέφανος Δράκος: Η γέννηση Του Ιησού Χριστού, κυοφορεί στον κόσμο την αληθινή αγάπη (!)

Θερμές ευχές για καλά, αλλά κυρίως ευλογημένα Χριστούγεννα

«Η γέννηση Του Ιησού Χριστού, κυοφορεί στον κόσμο την αγάπη, την προσφορά, την ανιδιοτέλεια. Σημάνει, την ανατολή ανεξάντλητου φωτός αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης. Γεννά το θαύμα, την υπαρκτή ελπίδα.

Φως γνώσης, φως οδηγού, φως αγάπης και ευλογίας. Το άστρο της Βηθλεέμ.

Η γέννηση Του Θεανθρώπου, ύμνος αγάπης, που φανερώνει τα βήματα ενός μονοπατιού, που οδηγούν στο θαύμα της, στο θαύμα Του Χριστού. Ο Άγγελος Κυρίου, που ανακοίνωσε την ευλογία της γέννησης Του Ιησού, φώλιασε στις ψυχές μας, πίστη και ελπίδα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΥΧΕΣ

Με αφορμή την εορτή της αγάπης και της προσφοράς, εύχομαι εγκάρδια και ειλικρινά, πρώτιστα ως άνθρωπος με βαθιά πίστη, να συμβαδίζει πάντοτε μαζί μας, μέχρι την αιωνιότητα, Άγγελος Κυρίου και το άστρο της Βηθλεέμ που οδήγησε τους τρεις μάγους στα Ιεροσόλυμα, προσφέροντας χρυσό λίβανο και σμύρνα, να οδηγεί τους ανθρώπους, σε φωτεινά και ευλογημένα μονοπάτια.

Η γέννηση Του Ιησού Χριστού, μπορεί να λυτρώνει τους πιστούς από αμαρτίες, αλλά μεταλαμπαδεύει και ανεκτίμητης αξίας διδάγματα, για υπηρέτηση μίας ζωής γεμάτη ειλικρινή αγάπη, προσφορά και πίστη. Φωλιάζει στις ψυχές μας αισθήματα κατάνυξης και ευλάβειας.

«Ἡ Γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν
ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως
ἐν αυτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες
ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο
Σὲ προσκυνεῖν τὸν ἥλιον τῆς δικαιοσύνης
καὶ Σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν
Κύριε δόξα Σοι».

Η γέννηση Του Θεανθρώπου, παρέχει μηνύματα προσφοράς, δωρεάς, ενότητας και φωτός. Προσφοράς, μέσα από το καταφύγιο που προσέφεραν οι βοσκοί για τη γέννηση Του. Δωρεάς, γιατί το δώρο, χαρίζεται από καρδιάς, συμβολίζοντας την έμπρακτη αγάπη. Ενότητας, διότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, οφείλουμε να συνυπάρχουμε με γαλήνη. Φωτός, για το λαμπρό άστρο της Βηθλεέμ, ανήγγειλε στον κόσμο τη γέννηση Του σωτήρα.

Χρόνια πολλά λοιπόν. Χρόνια πολλά στις Δωδεκανήσιες και τους Δωδεκανήσιους, στις νησιώτισσες και τους νησιώτες, στους ακρίτες, σε όλους όσοι είναι γεμάτοι βαθιά και αταλάντευτη πίστη. Γεμάτοι αγάπη. Ας έχουμε χρόνια πολλά, αλλά κυρίως χρόνια ευλογημένα (!)

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους από καρδιάς.


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος