«Η εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών με γενική νάρκωση δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση των οδοντιάτρων»

Ρόδος, 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΑ. ΣΤΕΦΑΝΟ Ι. ΔΡΑΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑμεΑ:

«Η εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών με γενική νάρκωση

δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση των οδοντιάτρων»

Την εισήγηση της Ελληνικής Εταιρίας Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, υιοθετεί η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚεΣΥ, σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας, ο οποίος απαντά στην από 19 Οκτωβρίου 2017 επιστολή του Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, πολιτευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικού συμβούλου Ρόδου, αναφορικά με την «ανάγκη εξέτασης ΑμεΑ από εξειδικευμένους παιδοδοντιάτρους/οδοντιάτρους με τη συνδρομή αναισθησιολόγων σε χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου».

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής Δρ. Φλώρα Ζερβού – Βάλβη, με την αρ.πρωτ. 60/19-12-2017 εισήγηση της και βάσει του από 4 Ιουλίου 2018 αρ.πρωτ. ΚΕΣΥ (β)/Γ.Π.8974 εγγράφου του προέδρου και της προϊσταμένης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στην από 19 Οκτωβρίου 2017 επιστολή του Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, αποσαφηνίζουν συνοπτικά τα κάτωθι:

α. «Η εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών με γενική νάρκωση δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση των οδοντιάτρων»,

β. «Οι νοσηλευτές του χειρουργείου έχουν την εκπαίδευση και εμπειρία που απαιτείται για τη διεγχειρητική νοσηλευτική υποστήριξη των ΑμεΑ»,

γ. «Οι ειδικότητες πλέον των οδοντιάτρων που απαιτούνται για την προετοιμασία των ασθενών είναι αυτές ακριβώς που απαιτούνται για όλους τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση»

και

δ. «Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται είναι επίσης αυτή που απαιτείται για κάθε ασθενή που πρόκειται να υποβληθεί σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση».

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου