Άξια αναφοράς η δράση του “Μελεκουνιού”

"Μελεκούνι"

Σε μία άξια αναφοράς προσπάθεια που ξεκίνησε από ορισμένους ανθρώπους στη Ρόδο και σήμερα μετρά ήδη δεκάδες μέλη, αποφάσισε να συμμετάσχει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» Στέφανος Δράκος, επισκεπτόμενος το μεσημέρι της Κυριακής 6 Απριλίου 2014, το εμπορικό κέντρο Φώκιαλη. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το 8ο παζάρι του «μελεκουνιού» που στόχο έχει την προώθηση της ανταλλακτικής οικονομίας.

Στέφανος Δράκος

«Η κρίση αποτέλεσε και αποτελεί ευκαιρία για τον λαό των Ελλήνων, αφού μέσα από την ευρηματικότητά του, μπορεί και δημιουργεί νέους τρόπους οικονομικής συναλλαγής. Αξιοποιεί και αναπτύσσει τις μεθόδους του παρελθόντος, καταφέρνοντας να τις συνδυάζει με την τεχνολογία του σήμερα», δήλωσε ο κ. Δράκος, ενώ προσέθεσε ότι, αυτή η δράση έχει προοπτικές πέραν από την επίλυση οικονομικών ζητημάτων, αφού ενισχύει την κοινωνική συνοχή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει απωλεσθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Δράκος, στο πλαίσιο πραγματοποίησης του ανωτέρω παζαριού, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον υπεύθυνό του, τους συμμετέχοντες σε αυτό, αλλά και τους πολίτες, που το τίμησαν με την παρουσία τους. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης δράσης, επιδιώκοντας να βρεθεί μία εφικτή λύση αντιμετώπισής τους.

Στέφανος Δράκος

Το «Μελεκούνι», όπως περιγράφεται και από τους συμμετέχοντες, «είναι μία «συλλογικότητα» που σκοπό έχει την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των πολιτών, και λειτουργεί με τις εθελοντικές παροχές μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του, να ανταλλάζουν προϊόντα και υπηρεσίες, χωρίς χρήματα, αλλά με τη χρήση ενός ανταλλακτικού νομίσματος τα “μελεκούνια”».