ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΔΡΑΙΟΥ: “Με πίστη αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες”,

Με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της Ρόδου νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Στέφανος Δράκος, προέβη στην κάτωθι δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Σήμερα εορτάζεται η μνήμη του νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, Πολιούχου της Ρόδου και της νήσου Ύδρας, της γενέτειράς του.

Τιμή και σεβασμός θα πρέπει να αποδίδονται αιώνια στον μάρτυρα του Χριστού, που υπέμεινε τα πάνδεινα, αλλά δεν υπέκυψε. Που θυσίασε τα πλούτη, την ευημερία και μία ζωή μέσα στην αναγνώριση, αλλά κέρδισε την αιώνια ζωή.

Βασανιζόταν μέρα και νύχτα, αλλά δεν υπέκυψε. Δεν φάνηκε ούτε μία στιγμή δειλός ή προδότης. Αγωνίστηκε μέχρι το θάνατό του για τον Χριστό και για τα όσα αυτός πρεσβεύει, μέχρι που έφθασε η μέρα που ο Χριστός έκανες τις φυλακές που κρατείτο ο Κωνσταντίνος να λάμψουν από άκτιστο φως. Όλα του τα σημάδια από τα βασανιστήρια είχαν εξαφανιστεί.

Η ζωή του νεομάρτυρα Κωνσταντίνου, δίδει διαχρονικά ένα μήνυμα, ένα μήνυμα που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, “με πίστη και ειλικρίνεια, με αγάπη και αφοσίωση μπορούν να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία της ζωής, όσο μεγάλη και εάν είναι, όσο αβάσταχτη, όσο οδυνηρή”.

Χρόνια πολλά σε όλους, με αγάπη και ειλικρινή αφοσίωση, με υπομονή και επιμονή».