Να ηχήσει η φωνή της ΝΔ στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου

Δωδεκάνησα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΑΛΥΜΝΟΥ

«Να ηχήσει η φωνή της Ν.Δ.

ακόμη και στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου»

Στην επιτυχημένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που διοργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλύμνου της Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο.) στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού, είχε την τιμή να μετάσχει, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος.

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού χαιρέτισε την παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, συνεχάρη τον πρόεδρο Γιάννη Μαρίνο και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Καλύμνου, για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετικής σημασίας παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιου.

Ο επίτιμος προσκεκλημένος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., τόνισε, μεταξύ άλλων, πως, η Νέα Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση που μιλά στους πολίτες για όσα μπορεί να κάνει και πως δεν αξίζει άλλο στον Ελληνικό λαό αυτή η παρακμή και η μετριότητα, ενώ σημείωσε πως ο αγώνας που δίδεται είναι για την πατρίδα και όχι για τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στα Δωδεκάνησα τόνισε πως «η κατάργηση της εξαίρεσης χαμηλού κατά 30% Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά είναι αποκαλυπτικό του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες», ενώ πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου δεν αποτελεί υπεύθυνο μέτρο που αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα».

Από τη δική του μεριά, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο κος Δράκος, σημείωσε πως «Οφείλουμε να βγούμε στους δρόμους των νησιών μας και να βροντοφωνάξουμε ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς. Να ηχήσει η φωνή της Ν.Δ. ακόμη και στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου».

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός

του πολιτευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Δρ. Στέφανου Δράκου στην Κάλυμνο:

«Προσωπικά νιώθω μεγάλη χαρά που κατάφερα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Όπως γνωρίζετε έχω την τύχη να κατάγομαι από την Κάλυμνο, τον τόπο μας. Ανάμεσά σας βλέπω ομοϊδεάτες, συναγωνιστές, φίλους, αλλά και συγγενείς, τους δικούς μου ανθρώπους.

Και αυτή η χαρά, αυξάνεται με τη σπουδαία τιμή που μας κάνει σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, να βρίσκεται κοντά μας. Ένας άνθρωπος που ξέρει να κερδίσει τις μάχες με συντριπτική διαφορά – ας μη λησμονούμε πως εξελέγη 1ος σε σταυρούς στο νομό Ηρακλείου -, αλλά και να υπηρετεί ένθερμα το όραμα του προέδρου μας και αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εξελέγη Γραμματέας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

κε Αυγενάκη,

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ και τη στήριξή σας. Γνωρίζουμε καλά πως είστε σύμμαχος της Δωδεκανήσου και των αιτημάτων της, μιας και εσείς κατάγεστε από νησί και γνωρίζετε καλά τις δυσκολίες της νησιωτικής Ελλάδας.

Νεοδημοκράτισσες & Νεοδημοκράτες,

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα μόνο σημείο. Εμείς οι Νεοδημοκράτες ΔΕΝ φοβόμαστε, ούτε οπισθοχωρούμε. Οφείλουμε να βγούμε στους δρόμους των νησιών μας και να βροντοφωνάξουμε ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς. Να ηχήσει η φωνή της Ν.Δ. ακόμη και στην ακριτικότερη γωνιά της Δωδεκανήσου.

Εμείς είμαστε η παράταξη της αλήθειας. Αυτή του ψεύδους.

Εμείς είμαστε η παράταξη της εθνικής ευθύνης και της εθνικής συμφιλίωσης. Αυτή της ανευθυνότητας και της διχόνοιας.

Εμείς βάλαμε πλάτη ξανά και ξανά και προστατεύσαμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. Εκείνοι τους κατήργησαν.

Εμείς προστατεύσαμε την α΄ κατοικία. Εκείνοι την ξεπούλησαν.

Εμείς είμαστε αυτοί που βάζουμε πλάτη για τη χώρα, που βάζουμε πάνω απ’ όλα τη χώρα. Αυτοί βάζουν πάνω απ’ όλα την καρέκλα.

Έλεγαν «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές» και ήρθαν ΕΔΩ στην Κάλυμνο και ομολόγησαν ΚΥΝΙΚΑ πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. ήταν δική τους επιλογή (!)

Στη Ρόδο έδιναν δεσμεύσεις για τον Φ.Π.Α.

Στην Κω δεν έλεγαν τίποτα για το μεταναστευτικό και δεν έκαναν τίποτα για τις σεισμικές συνέπειες.

Στη Σύμη τους άφησαν να περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις της ισχυρής νεροποντής.

Στην Κάσο εκ παραδρομής απέκλεισαν τους κατοίκους από το κοινωνικό μέρισμα.

Και τέλος ξανά εδώ στην Κάλυμνο, έδωσαν νέες δεσμεύσεις περί εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου. Ενός μέτρου που θα περιμένουμε πολλά – πολλά χρόνια για να εφαρμοστεί.

Αυτοί είναι εκείνοι και αυτοί είμαστε εμείς. Εμείς που προχωράμε μαζί για τη μεγάλη, ισχυρή και δεμένη οικογένεια όλων μας. Για την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας.

Σας ευχαριστώ».

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος & Stefanos Drakos