Ξεκάθαρο το μήνυμα του προέδρου μας στο 11ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκάθαρο το μήνυμα του προέδρου μας στο 11ο Συνέδριο της Ν.Δ.:

«Ο καθένας κρίνεται με τις ικανότητές του, όχι με τις γνωριμίες του»

Σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα για «άνοιγμα» της μεγάλης και ιστορικής παράταξής στην κοινωνία, διάλυση των στεγανών, ανανέωση και ενότητα χωρίς αποκλεισμούς εντός και εκτός παράταξης, έστειλε με την εναρκτήρια ομιλία του στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Ν.Δ., ο πρόεδρος μας και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με εθνικό και όχι κομματικό στόχο να αλλάξουμε την Ελλάδα, με την πατρίδα να είναι πάνω απ’ όλα και με την πρόθεση να ενώσουμε το λαό και όχι να το διχάσουμε και με ξεκάθαρες αρχές για διεξαγωγή εκλογών για τους πολίτες και όχι για τις καρέκλες, ο πρόεδρός μας, έδωσε το στίγμα της επόμενης διακυβέρνησης της Ν.Δ.

«Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά, ανανεώνεται και προχωρά», είπε, προσθέτοντας πως σκοπός της Ν.Δ. είναι «να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία στη ψυχή των Ελλήνων».

«Η Ν.Δ. μιλά σε όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας, μόρφωσης, επαγγέλματος ή εισοδήματος, χωρίς αποκλεισμούς», ξεκαθάρισε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα εσωτερικής ενότητας, αναφερόμενος στον Καραμανλή, τον Σαμαρά, τον Μεϊμαράκη.

Αναγνώρισε πως ο Κώστας Καραμανλής, έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία μετά από 11 χρόνια. Ο Αντώνης Σαμαράς, κράτησε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε τη θητεία του, σήμερα η πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βρέθηκε στην ηγεσία της παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή της και απέδειξε ότι είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

«Να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτός ο στόχος δεν είναι μόνο κομματικός. Είναι εθνικός», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «γι’ αυτή την προσπάθεια συνδράμουν και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που δεν είναι κατ’ ανάγκη μέλη ή ψηφοφόροι μας. Αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση της Ν.Δ. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής διεύρυνσης και ανανέωσης που επί δύο χρόνια υλοποιούμε».

Ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ακόμη πως η Ν.Δ. βάζει την πατρίδα πάνω από τα κόμματα, καθώς και ότι «έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό».

Μιλώντας με πράξεις ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται θάρρος, σωστή προετοιμασία, σχέδιο, και αποφασιστικότητα, για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά και ότι «οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά για τους πολίτες και τη ζωή τους. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ήταν στη θέση μας».

Αναφερόμενος στον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «δεν αξίζει άλλη ευκαιρία», αλλά και «ότι αντέχουμε ακόμη και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία και χυδαιότητα της κυβέρνησής του».

«Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με συνεκτικό σχέδιο. Και με κατάλληλους ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν. Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητές του, τη διάθεση του για προσφορά.  Όχι ανάλογα με τις γνωριμίες του», είπε ο πρόεδρός μας, καθορίζοντας και το πλαίσιο διακυβέρνησής του την  επόμενη μέρα.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ., μίλησε για μείωση των φόρων και εξυγίανση του κράτους, για προσέλκυση επενδυτών, για δίκτυ προστασίας των αδύναμων, για ασφαλείς γειτονιές, για αναβάθμιση της υγείας, της παιδείας.

«Να πάμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών», είπε.

Καταλήγοντας έστειλε μήνυμα εκλογών, καθιστώντας σαφές πως «Από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές στην εθνική προσπάθεια για την Ελλάδα που μας αξίζει. Από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρεσβευτές του σχεδίου της Ν.Δ. Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπά αντίστροφα».

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.net FB: Στέφανος Δράκος & Stefanos Drakos