Ο ήρωας Σμηναγός της Καρπάθου, θα είναι πάντοτε «ζωντανός»

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Κάρπαθος, 23 Μαΐου 2017

Δρ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ:

Ο ήρωας Σμηναγός της Καρπάθου, θα είναι πάντοτε «ζωντανός» 

«Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος».

Σήμερα, 23 Μαΐου 2017, κορυφώνονται στην Κάρπαθο, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται ανελλιπώς εδώ και έντεκα (11) χρόνια, για την απόδοση της δέουσας τιμής και μνήμης προς τον ήρωα Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη.

Παρότι δεν κατέστη δυνατό να παραστώ στις τιμητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Πολεμική Αεροπορία, το Δήμο Καρπάθου και το Δήμο Χανίων, οφείλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, αλλά κυρίως να εξυμνήσω τη θυσία του ήρωα Σμηναγού της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, είναι και θα παραμένει ζωντανός αιώνια. Τον κρατά ζωντανό η θυσία του. Σφράγισε με το αίμα του, το αληθές του ηρωισμού των Ελλήνων, τη φιλοπατρία τους, την ελευθερία τους.

Εκείνο το μοιραίο μεσημέρι της 23ης Μαΐου 2006, στις 12.42, στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει ένα τουρκικό F16, χάθηκε στη θάλασσα. Λίγες ώρες μετά, το πλήρωμα της φρεγάτας “Λήμνος”, εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα survival kit. Ο ήρωας Σμηναγός, θεωρήθηκε νεκρός.

Αυτό τον ήρωα μνημονεύουμε σήμερα, στο μνημείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν του στην Κάρπαθο. Εκείνον που θυσιάστηκε για την πατρίδα, που έδειξε το δρόμο του ηρωισμού. Οδηγός, διδάσκαλος, φιλόπατρις, ήρωας.

Αιωνία η μνήμη του και η προσφορά του. Αιωνία η ηρωική του πορεία, η αυτοθυσία και η αρετή του. Υπέρ πίστεως και πατρίδος.

«Τιμή σ’ εκείνους, όπου στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες».

 


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος