Ο Αγιασμός των Υδάτων στο τουριστικό λιμάνι και στο Μανδράκι της Ρόδου!

Στο μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της σημερινής εορτής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, καθώς και τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό, ενώ προέστη και της τέλεσης της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Μανδρακίου. Τον Σταυρό έπιασε ο κ. Σωτήρης Δημόπουλος, ο οποίος βούτηξε στα κρύα νερά μαζί με ακόμη επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες.

Ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, νωρίτερα είχε παραβρεθεί στον Αγιασμό των Υδάτων που τελέσθηκε στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, από τον πάτερ Χρήστο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα της Μεσαιωνικής πόλης. Τον Σταυρό έπιασε ο κ. Γιώργος Λαγός, που βούτηξε στα κυματώδη νερά μαζί με ακόμη οκτώ άνδρες.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων αφορά στη μεγάλη ετήσια Χριστιανική εορτή της αναμνήσεως της βάπτισης Του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, στον Ιορδάνη ποταμό. Πρόκειται για τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας.