Ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος στο Ράδιο Πρώτο για το λιμάνι της Κω

Κως, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Θέμα: Ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος στο Ράδιο Πρώτο για το λιμάνι της Κω

Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα στον Αέρα» του Ράδιο Πρώτο στους 91,5 με την Σάντυ Λαδικού φιλοξενήθηκε το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου 2018, ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε σχετικό ερώτημά του για το λιμάνι της Κω. Ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, αφού ανέφερε τα όσα περιγράφονται στη σχετική απαντητική επιστολή, επισήμανε πως βάσει της υπουργικής απαντήσεως το λιμάνι θα είναι έτοιμο προς χρήση το 2021 (!)

«Το λιμάνι της Κω βρίσκεται σήμερα ακριβώς στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν και αμέσως μετά το σεισμό. Το μόνο που έμεινε είναι οι φωτογραφίες, οι υποσχέσεις και οι φιέστες. Βάσει της υπουργικής απαντήσεως οι εργασίες αφού και όταν ξεκινήσουν θα διαρκέσουν είκοσι (20) μήνες. Επομένως, ούτε το επόμενο, αλλά ούτε και το μεθεπόμενο καλοκαίρι θα επαναλειτουργήσει, εάν υπάρξουν τυχόν επιπλέον καθυστερήσεις», σημείωσε ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Γενική Γραμματεία Υποδομών, Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών με την υπ’ αρ.πρωτ. ΓΔΥΛΙΚΥ/2509/Φ.ΓΕΝΙΚΑ επιστολή του, με τη μορφή του εξαιρετικά επείγοντος, απαντά στην από 4 Σεπτεμβρίου 2018, αρ.πρωτ. 65, επιστολή του Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, σημειώνοντας – μεταξύ άλλων – τα κάτωθι:

«Στην παρούσα φάση εγκρίθηκε η κατακύρωση του αποτελέσματος διαγωνισμού ανάθεσης του έργου. Στη συνέχεια εκτιμάται ότι σε χρονικό διάστημα ενάμιση μήνα, κατόπιν του αναγκαίου προσυμβατικού ελέγχου, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη κατασκευής του έργου. Ο συνολικός εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης ανέρχεται στους 20 μήνες».

Το link της ραδιοφωνικής συνεντεύξεως του κου Δράκου:

https://youtu.be/jrmyQ4C_hBU

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου