Ο πρόεδρος αποδεικνύει τη βαρύνουσα σημασία που έχουν για τη Ν.Δ. τα Δωδεκάνησα

Δωδεκάνησα, 5 Μαρτίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 9

Θέμα: Πολιτική δήλωση Δρ. Στέφανου Δράκου με αφορμή την επίσκεψη σε Σύμη & Ρόδο του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη σε Σύμη και Ρόδο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις 6 και 7 Μαρτίου 2018, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, προέβη στην κάτωθι πολιτική δήλωση:

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επικείμενη επίσκεψή του σε Σύμη και Ρόδο, στις 6 και 7 Μαρτίου 2018, ημερομηνίες ορόσημο για τα Δωδεκάνησα, αποδεικνύει εμπράκτως τη βαρύνουσα σημασία που είχαν, έχουν και θα έχουν για τη Νέα Δημοκρατία τα Δωδεκάνησα. Τα Δωδεκάνησα, για τα οποία η Νέα Δημοκρατία αγωνίστηκε και αγωνίζεται.

Εμείς ήμασταν εκείνοι που ουδέποτε επιτρέψαμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα της προάσπισης των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο πρόεδρός μας και αυριανός πρωθυπουργός αυτοδύναμης κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, επισφραγίζει με την παρουσία του το ακλόνητο μήνυμα της ελληνικότητας των νήσων του Αιγαίου και τιμά τα ανεξίτηλα σημάδια ηρωισμού που χάραξαν οι πρόγονοί μας, πετυχαίνοντας την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα. Ανεξίτηλα σημάδια ηρωισμού, που λαμπρύνουν το άστρο της Δωδεκανήσου απανταχού της γης και αποτελούν την ισχυρότερη πυξίδα για το αύριο.

Διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε ενδιαφερόμενο πως καμία σκλαβιά δεν είναι παντοτινή, καμία δεν είναι μη αναστρέψιμη.

Εδώ από τα Δωδεκάνησα, την ακριτική και ιερή Σύμη, που μετρά ακόμη τα σημάδια της από την πρόσφατη θεομηνία, τη φωτεινή Ρόδο, που έπεσε θύμα της ανύπαρκτης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στέλνουμε μήνυμα ελευθερίας, ελευθερίας και ηρωισμού, διότι καμία σκλαβιά, κυριολεκτική ή μεταφορική, δεν είναι μη αναστρέψιμη. Ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα…

Με  πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Έλληνες, οι Δωδεκανήσιοι, διεκδικούν όλα όσα τους αξίζουν και έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν. Όλα όσα στερήθηκαν, χωρίς πολιτικές κορώνες, αναίτιες κραυγές και ασύστολα ψεύδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που ενώνει τους Έλληνες. Είναι ο πρωθυπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων».

Δρ. Στέφανος Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου