Ο Στέφανος Δράκος από την Κάρπαθο: Ο αθάνατος ηρωισμός του Κώστα Ηλιάκη

 

Στην Κάρπαθο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου 2016, ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Δρ Στέφανος Δράκος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών από το θάνατο του ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΗΛΙΑΚΕΙΑ

Ο κος Στέφανος Δράκος, συμμετείχε νωρίτερα σε συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Καρπάθου, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος εκπροσωπεί στις εκδηλώσεις τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά, ο κος Στέφανος Δράκος, συμμετείχε στον εορτασμό για την απόδοση τιμής στον ήρωα Σμηναγό, δηλώνοντας τα κάτωθι:

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 14

«Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος», είχε πει ο αρχαίος ιστορικός Θουκυδίδης, προσδιορίζοντας τον τάφο των επιφανών ανδρών σε κάθε τόπο. Στο Σμηναγό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Ηλιάκη, που χάθηκε για την πατρίδα, για την τιμή των Ελλήνων, για την ελευθερία, ο τάφος του είναι, όπου λογίζεται η μνήμη του, σε κάθε τόπο. Ο αθάνατος ηρωισμός του, τον κρατά ζωντανό, δάσκαλο και οδηγό.

Υπερασπιζόμενος την πατρίδα, έδωσε τη ζωή του, στην νοτιοανατολική άκρη του Αιγαίου, στην ακριτική Δωδεκάνησο. Σήμερα, εδώ στην Κάρπαθο, του αποδίδεται τιμή και μνημονεύεται η θυσία του, μία θυσία που τελέσθηκε πριν από δέκα (10) έτη, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του και τα παιδιά του.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΗΛΙΑΚΕΙΑ

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, για την ελευθερία. Σφράγισε με το αίμα του, την ανάσα του, τη θυσία του, το αληθές του ηρωισμού των Ελλήνων, τη φιλοπατρία τους, την ελευθερία τους. Εκείνο το μοιραίο μεσημέρι της 23ης Μαΐου 2006, στις 12.42, μία νέα αερομαχία, λάμβανε χώρα στο Αιγαίο. Εκεί όπου ο ήρωας Σμηναγός, στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει ένα τουρκικό F16, χάθηκε στη θάλασσα. Λίγες ώρες μετά, το πλήρωμα της φρεγάτας “Λήμνος”, εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα survival kit. Ο ήρωας σμηναγός, θεωρήθηκε νεκρός.

Αυτό τον ήρωα μνημονεύει σήμερα η Κάρπαθος, εδώ στο μνημείο που δημιουργήθηκε προς τιμήν του. Εκείνον, που θυσιάστηκε για την πατρίδα, που έδειξε το δρόμο της ελευθερίας, του ηρωισμού. Οδηγός, διδάσκαλος, φιλόπατρις, ήρωας.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΗΛΙΑΚΕΙΑ 2

Αιωνία η μνήμη του και η προσφορά του. Αιωνία η ηρωική του πορεία, η αυτοθυσία και η αρετή του. Αιωνία και η προσφορά των Ελλήνων ακριτών που φυλάττουν Θερμοπύλες, των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξαγρυπνούν για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη λευτεριά. Υπέρ πίστεως και πατρίδος.

«Τιμή σ’ εκείνους, όπου στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες».

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος