Ο Στέφανος Δράκος για την Ημέρα της Γης: “Χωρίς περιβάλλον, δεν θα υπάρχει ζωή”

Στέφανος Δράκος:

«Χωρίς περιβάλλον, δεν θα υπάρχει ζωή»

 

Σήμερα, 22 Απριλίου, γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η «Ημέρα της Γης». Ο πλανήτης διοργανώνει εκδηλώσεις, έχοντας ως στόχο και απώτερο σκοπό, την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία του πλανήτη και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης ζωής. Χωρίς καθαρή ατμόσφαιρα ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να αναπνεύσει. Χωρίς ήλιο δεν θα μπορεί να ζήσει και χωρίς νερό δεν θα μπορεί να τραφεί.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΔΡΑΚΟΣ-ΝΕΟ1Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί στην εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων και η ανάγκη για δράση είναι αδήριτη. Απαιτείται η προστασία του περιβάλλοντος, προλαμβάνοντας και αποτρέποντας την εκδήλωση πυρκαγιών, την αντιμετώπιση τραγικών πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν εκδηλωθεί και έχουν στοιχίσει και στην περιοχή της Δωδεκανήσου ακόμη και ανθρώπινες ζωές, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μηχανισμών προστασίας των περιοχών από φαινόμενα καταπατήσεων. Ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, βιοκλιματική αρχιτεκτονική και οικολογική δόμηση, εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογικές δράσεις στην καθημερινότητά μας, ακόμη και με τη μείωση χρήσης των οχημάτων μας, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και διαμόρφωση χώρων πρασίνου, είναι μερικά από τα άμεσα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τους αρμοδίους, για την προστασία του πλανήτη.

Με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, προβληματιζόμαστε για το περιβαλλοντικό μέλλον του πλανήτη. Οφείλουμε να διερωτηθούμε ποια είναι η απάντηση της γης στην καταστροφική δράση του ανθρώπου, με την καταστροφή της χλωρίδας, τη ρύπανση των θαλασσών, τις καταπατήσεις των δημοσίων εκτάσεων, την υφαλμύρωση, τη λειψυδρία, φαινόμενο που ταλανίζει δεκάδες μικρά και μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου. Ωραίες είναι οι συζητήσεις για την καθημερινότητα και ο περιορισμός της πολιτικής, αλλά χωρίς περιβάλλον δεν θα υπάρχει άνθρωπος, δεν θα υπάρχει ζωή, επομένως, δεν θα υπάρχει και καθημερινότητα.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com

www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος