ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος: «Ας σταματήσουμε να στεκόμαστε παρατηρητές»!

Με αφορμή τη θεσμοθέτηση της 2ης Απριλίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Ο αυτισμός, αποτελεί μια σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή. Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, παρουσιάζουν κατά τους ιθύνοντες περιορισμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και στερεότυπη συμπεριφορά.

Η προτίμησή τους να ζουν σε «απόσταση» από τους γύρω τους, συμβάλλει στην περιθωριοποίησή τους.
Οι συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, έχουν ανάγκη από αποδοχή και κοινωνική στήριξη και έχουν αναφαίρετα αυτό το δικαίωμα (!) Να ζήσουν μια δικαιότερη και πιο ανθρώπινη ζωή.

Ο καθένας από εμάς οφείλει να συμβάλλει στην αποδοχή και την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών στην κοινωνία. Να σταματήσει να παραμένει έκθαμβος και προκατειλημμένος παρατηρητής (!).

Ζητάμε για τα άτομα αυτά, όπως και για το σύνολο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την όποια ασθένεια, εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση από τη βρεφική ηλικία, ειδικές εκπαιδευτικές παροχές από τα πρώτα κιόλας βήματα τους, πολιτικές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνεχής στήριξη, τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουμε να μιλάμε με πράξεις».

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου