Παιδίατρο και καρδιολόγο για το Νοσοκομείο της Κω, ζητά ο Στέφανος Δράκος

Επιστολή – παρέμβαση του κ. Στέφανου Δράκου,

για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στην Κω

 

Προς: Υπουργείο Υγείας

2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Κοινοποίηση: Γενικό Νοσοκομείο Κω

ΜΜΕ Δωδεκανήσου

 

Κύριε Υπουργέ,

          Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «Ο Ιπποκράτης», βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού σε αυτό δεν υπηρετεί ούτε ένας παιδίατρος, ενώ επίκειται και η αποχώρηση του καρδιολόγου. Ένα ολόκληρο νησί, με δεκάδες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, είναι χωρίς παιδίατρο και τώρα μένει και χωρίς καρδιολόγο. Όπως καταλαβαίνετε – αφού είναι εύκολα αντιληπτό – οφείλετε να αντιμετωπίσετε άμεσα και καίρια το πρόβλημα.

          Κατά τα όσα επισημαίνουν οι γνωρίζοντες καλύτερα τα θέματα της δημόσιας υγείας, πέραν της άμεσης προκήρυξης άνω των δύο θέσεων για την κάλυψη των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, θα μπορούσατε να κινηθείτε σε δύο βάσεις:

Α) Να αποσπάσετε ιατρούς, εκτός της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, δηλαδή από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειας, προς νησιά της Δωδεκανήσου που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, όπως είναι η Κως.

Η πρόταση αυτή κατατίθεται προκειμένου, εφόσον την υλοποιήσετε, να ενημερωθούν εγκαίρως οι ιατροί, ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν οικογενειακές ή προσωπικές τους εκκρεμότητες, αλλά και επειδή οι ιατροί που υπηρετούν εντός των ορίων ευθύνης της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ήδη δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, στα νησιά – μονάδες που υπηρετούν.

Β) Το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον Στρατό, να μεριμνήσει για την κάλυψη βασικών αναγκών από ειδικότητες ιατρών που κρίνονται αναγκαίες και στερούνται οι παραμεθόριες περιοχές, όπως είναι ο καρδιολόγος, ο οποίος και είναι απολύτως απαραίτητος για το Νοσοκομείο της Κω.

Κύριε Υπουργέ,

Σας παρακαλώ, όπως άμεσα ενεργήσετε για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω «Ο Ιπποκράτης», τουλάχιστον με ένα παιδίατρο και έναν καρδιολόγο, υπηρετώντας το κοινό συμφέρον και δρώντας προληπτικά για την προφύλαξη και προστασία της υγείας των κατοίκων.

Αναμένω τις άμεσες ενέργειες σας, γνωρίζοντας ότι το θέμα της υγείας, δεν μπορεί να αποτελέσει αίτιο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εκδήλωσης πολιτικών αντιπαλοτήτων.

 

Με εκτίμηση,

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 


 

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος