Πρόταση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος
Τη σύνταξη χάρτη επικινδυνότητας για τη Ρόδο, βάσει του οποίου θα αξιολογηθεί και θα ιεραρχηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων που θα πρέπει να σχεδιαστούν και σταδιακά να υλοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή, πρότεινε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου. Η πρόταση, κατατέθηκε ώστε να εξασφαλιστεί και να διαφυλαχθεί κατά το δυνατόν περισσότερο η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.
«Θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία καταγραφής των αστοχιών που έχουν προκληθεί, είτε από τεχνητές παρεμβάσεις, είτε από φυσικές διαμορφώσεις γεωμορφολογίας, ώστε στη συνέχεια να γίνει βαθμονόμηση των περιοχών που παρουσιάζουν τέτοιου είδους καταστάσεις, για να συνταχθεί χάρτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον οποίο, θα αξιολογηθεί και θα ιεραρχηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν», ανέφερε ο κ. Στέφανος Δράκος, προσθέτοντας ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθεί σταδιακά η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, δεδομένης της ύπαρξης κρίσιμης σημείων που με την πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστιες και ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές.
Η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Στέφανου Δράκου, κατατέθηκε στο πλαίσιο εξέτασης θεμάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών – Διεύθυνση Μεσαιωνική Πόλης, που αφορούσαν σε εγκρίσεις μελετών και τρόπου εκτέλεσης έργων αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες, καθώς και συμπλήρωσης και βελτίωσης μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων διάφορων περιοχών της Ρόδου. Θετική ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος αμέσως αιτήθηκε την εξέταση της πρότασης από τον προϊστάμενο – διευθυντή της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου της Ρόδου.