“Παρών” στα μοναδικά θρησκευτικά έθιμα των χωριών της Ρόδου

Στέφανος Δράκος Μαλώνα

Στο γραφικό χωριό της Πυλώνας βρέθηκε για τον εορτασμό της Αναστάσεως, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» Στέφανος Δράκος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του τριημέρου είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, την Παστίδα, τον Άγιο Ισίδωρο, τ’ Απόλλωνα και τον Μαλώνα.

Στέφανος Δράκος Άγιος Ισίδωρος

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, επισκεπτόμενος την Παστίδα, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς και την Αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου που διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας, στα μέλη του οποίου και αξίζουν συγχαρητήρια.

Τη Λαμπρή Δευτέρα επισκέφθηκε το χωριό Άγιος Ισίδωρος της Ρόδου, προκειμένου να παραστεί στο έθιμο που είναι γνωστό ως «βούρνες». Στον Άγιο Ισίδωρο βρέθηκαν και συνυποψήφιοι του με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη, Γιώργος Αντωναράκης και Άννα Κορρέ.Στέφανος Δράκος Άννα Κορρέ Άγιος Ισίδωρος

Στις «βούρνες» του Αγίου Ισιδώρου, ένα ξεχωριστό έθιμο, το προεδρείο δικάζει έναν – έναν τους ανύπαντρους και τους επιβάλλει χρηματικές ποινές. Όσοι αρνούνται να πληρώσουν, τους επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, που είναι η βούρνα, δηλαδή τους ρίχνουν σε μία χαβούζα με νερό!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Στέφανος Δράκος, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται έξω από τ’ Απόλλωνα. Εκεί συμμετείχε στον καθιερωμένο εορτασμό με δεκάδες κατοίκους του χωριού να ψήνουν, τα χορεύουν και να τραγουδούν στη μνήμη του Αγίου.

Στέφανος Δράκος Απόλλωνα Άγιος ΓεώργιοςΤη Λαμπρή Τρίτη παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαλώνας. Στον εσπερινό που έλαβε χώρα στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου.

Την Μεγάλη Πέμπτη ο Στέφανος Δράκος, μαζί με τη σύζυγό του και τον υιό του, παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Ρόδου, προκειμένου να τιμήσει την περιοχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.Στέφανος Δράκος Παστίδα Αναπαράσταση Παθών