Στέφανος Δράκος:«Ελληνίδες και Έλληνες, κουβαλάμε μέσα μας, τον ηρωισμό των αγωνιστών του ‘40»

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 28 Οκτωβρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

«Ελληνίδες και Έλληνες, κουβαλάμε μέσα μας, τον ηρωισμό των αγωνιστών του ‘40»

«Σήμερα, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, δεδομένων και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, οφείλουμε με περίσσιο θάρρος και ευαισθησία, να αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι, επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες, δε δίστασαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων, για την πατρίδα μας. Όλων όσων, θυσιάστηκαν, για την ελεύθερη Ελλάδα, για τα ελεύθερα Δωδεκάνησα.

Το «ΟΧΙ», που είπαν η Ελλάδα και οι Έλληνες, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Ιταλούς (Alors, c’est la guerre), που επιχείρησαν την ελεύθερη διέλευσή τους στη χώρα μας, πιο επίκαιρο από ποτέ. Θυμίζει και ενδυναμώνει την ανάγκη των Ελλήνων, να ζουν και να αγωνίζονται ελεύθερα. Οι Έλληνες είπαν ένα μεγάλο, ηχηρό και ακλόνητο «ΟΧΙ». «ΟΧΙ» στην υποδούλωση.

Σήμερα, που η Ελλάδα και οι Έλληνες, μάχονται για να διατηρηθούν οικονομικά ζωντανοί, να ξεπεράσουν τα δυσβάσταχτα βάρη της οικονομικής ασφυξίας που βιώνουν, αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του ’40, αναγνωρίζοντας, μνημονεύοντας και τιμώντας την ιστορία μας και τους ήρωές μας. Τον ηρωισμό εκείνων των ανθρώπων, που στο σύνολό μας, κουβαλάμε μέσα μας. Είναι αυτός ο ηρωισμός, που μας κρατά ζωντανούς και μας δίδει την αναγκαία δύναμη, ώστε να μπορούμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά, ενάντια σε μία αντίξοη καθημερινότητα».


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος