Στέφανος Δράκος: Απολογισμός ψευτιάς, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Τι ΔΕΝ έκαναν (!)

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δωδεκάνησα, 15 Νοεμβρίου 2016

Στέφανος Δράκος: Απολογισμός ψευτιάς, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τι ΔΕΝ έκαναν για τα Δωδεκάνησα (!)

Σε σχεδόν δύο (2) μήνες, συμπληρώνονται δύο (2) χρόνια, από τη θλιβερή εκείνη ημέρα, που ο λαός μας, η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα, πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν έναν επαγγελματία ψεύτη, τον άνθρωπο εκείνο, που ασκούσε δημαγωγική πολιτική, εκτοξεύοντας λάσπη, ψέματα και απατηλές υποσχέσεις, για την ελπίδα που τελικώς όχι απλά δεν έφερε, αλλά … στέρησε (!)

Ιανουάριος 2015: Ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Ροδίνι, εδώ από τη Ρόδο της Δωδεκανήσου, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, κατηγορώντας δριμύτατα τη Νέα Δημοκρατία, για όλα όσα εκείνος ετοιμαζόταν να πράξει. Τι είπε όμως τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι είπαν και τι έπραξαν; Τι υποσχέθηκαν και τι υλοποίησαν; Ποιοι είναι πραγματικά;

Αυτός είναι ο απολογισμός της ψευτιάς, για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, που κατάφεραν να αγγίξουν το άπειρο της υποκρισίας.

Δύο χρόνια μετά, η αλήθεια, αποκαλύπτεται και τους ξεμπροστιάζει. Δύο χρόνια μετά, από την εποχή που ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα τους, μετρούσαν αντίστροφα για να καθίσουν στις καρέκλες της εξουσίας και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, η αλήθεια οδηγεί στην αμείλικτη πραγματικότητα.

«Δέκα και μία μείνανε για τη μεγάλη νίκη του λαού και της δημοκρατίας. (…) Η ελπίδα έρχεται. Ο φόβος φεύγει. Η αλλαγή έρχεται. Οι πολιτικές της καταστροφής φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Η τρόικα φεύγει». Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα λόγια του σημερινού πρωθυπουργού, εδώ από τη Ρόδο. Μετρούσε αντίστροφα για τη νίκη του λαού, για την ανάσα ζωής, για την ελπίδα, όπως έλεγε.

1ο ψέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Η τρόικα φεύγει».

Κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία και τους Ευρωπαίους, ότι «ξεσπιτώνει από τα σπίτια τους, από την πρώτη τους κατοικία, χιλιάδες μεροκαματιάρηδες». Διότι, όπως έλεγε, «Αυτό είναι το ατύχημα που δε θα συμβεί στη πατρίδα μας. Αυτό θα αποτρέψει ο λαός μας με τη ψήφο του, στις 25 Γενάρη. Αυτό θα αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις 26». Αυτά έλεγε… Και για πρώτη φορά στη χώρα, Έλληνες μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς, χάνουν την αξιοπρέπεια, την περιουσία και την ελπίδα τους.

2ο ψέμα: «Γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα».

Και η τραγωδία συνεχίστηκε για τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα, που μνημόνευε την ομορφιά τους και την ιστορία τους και βάλθηκε να τα καταστρέψει.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με καλή πίστη (…) με γνώμονα την απαλλαγή της Ελλάδας από την ομηρεία του χρέους», έλεγε και οδήγησε τη χώρα σε στασιμότητα, σε κίνδυνο χρεοκοπίας. Οδήγησε σε κλειστές τράπεζες, κατεστραμμένους πολίτες, πάγωμα της αγοράς, νέο σκληρό μνημόνιο.

3ο  ψέμα: «Απαλλαγή της Ελλάδας, από την ομηρεία του χρέους».

«Μιλάμε για μια μεγάλη και δύσκολη αλλαγή. Για απαλλαγή από το καρκίνωμα της διαφθοράς. Για εκμηδένιση της διαπλοκής. Για δικαιοσύνη και κάθαρση. Για δημοκρατία σε όλο το πλάτος και το βάθος της κοινωνίας. Για κατάργηση και συστηματικό ξήλωμα του καθεστώτος των μνημονίων. Για μέτρα ανακούφισης εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που ζουν στο σκοτάδι, στο κρύο, και στην πείνα. Για προοδευτικές αλλαγές στην Παιδεία και στην Υγεία. Για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για ανάνηψη και ανάκαμψη της οικονομίας. Για ριζική δημοκρατική μεταρρύθμιση του κράτους. Για πάταξη της φοροδιαφυγής», έλεγε ο πρωθυπουργός με το … μαγικό ραβδί (!) Ο πρωθυπουργός της ψευτιάς και της απελπισίας. Σε μία μόλις παράγραφο, δέκα (10) ψέματα. Σε μία μόλις παράγραφο, λύση σε όλα.

4ο, 5ο, 6ο, 7ο, ….. 13ο τρίτο ψέμα: Υποσχέσεις για τα πάντα στους πάντες.

«(…) Θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

 • Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
 • Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
 • Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους.
 • Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
 • Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
 • Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
 • Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
 • Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.

Δεσμευόμαστε σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στη στήριξη της εργασίας.

 • Στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.
 • Στο φραγμό στις μαζικές απολύσεις.
 • Στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
 • Στην προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας».

Τα παραπάνω, έλεγε με περίσσιο θάρρος ο σημερινός πρωθυπουργός και οι δεσμεύσεις του, οδηγούσαν τα ψέματά του στον 25ο αριθμό.

14ο, 15ο, 16ο, 17ο …. 25ο πέμπτο ψέμα: Εφαρμογή στο ακέραιο όλων όσων υποσχέθηκαν με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

«Τα Δωδεκάνησα είναι κομμάτι της πατρίδας. Από τα πιο όμορφα. Και με κατοίκους ανήσυχους και δημιουργικούς. (…) Το κεντρικό κράτος σας θυμάται όταν είναι να εισπράξει, αλλά ξεχνάει συστηματικά τις υποχρεώσεις του απέναντί σας», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και αποφάσισε να … θυμηθεί τα Δωδεκάνησα από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, ώστε να τα αφαιμάξει, να τα διαλύσει, να τα καταστρέψει (!) και το έκανε (!)

Τι υποσχέθηκε και τι έκανε…;

-Είπε:

«Είναι απαράδεκτο να χρονίζει το πρόβλημα της φτηνής και συστηματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το κέντρο».

-Έκανε:

Απομόνωσε ακτοπλοϊκά τα νησιά, με μείωση δρομολογίων και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια έκπτωσης.

-Είπε:

«Είναι εγκληματικό να πεθαίνουν άνθρωποι σε μικρά νησιά, ακόμα και στη Ρόδο, εξαιτίας ελλείψεων στα νοσοκομεία και υποτυπώδους ιατρικής κάλυψης των νησιών».

-Έκανε:

Οι Δομές Υγείας στα νησιά, αποψιλώθηκαν περισσότερο και οι πολίτες, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, περιμένοντας σε λίστες αναμονής για … μήνες (!)

-Είπε:

«Είναι σκανδαλώδης η δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και στα ακριτικά νησιά μας, που θα υλοποιήσει αν κερδίσει τις εκλογές. (…) Για αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές».

-Έκανε:

Κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, που ουδέποτε καμία κυβέρνηση άγγιξε.

-Είπε:

«Και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες θα μελετήσουμε κίνητρα μετεγκατάστασης στα νησιά, προκειμένου να συγκρατήσουμε την πληθυσμιακή αφαίμαξη».

-Έκανε:

Αντί να δώσει κίνητρα μετέγκαταστασης στα νησιά, δημιούργησε κέντρα μεταναστών σε Κω και Λέρο και μίλησε για … ανοιχτά σύνορα, γεμίζοντας τα Δωδεκάνησα με μετανάστες (!)

Αυτά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Δωδεκάνησα:

 • Κατήργησαν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.
 • Κατήργησαν την έκπτωση του 50% που ίσχυε στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
 • Αποφάσισαν την επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δύο (2) αστέρων και ενοικιαζόμενων δωματίων.
 • Κατήργησαν την εξαίρεση τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.
 • Επέβαλλαν στην εστίαση υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.
 • Απομόνωσαν ακτοπλοϊκά νησιά, όπως η Κάρπαθος, η Κάλυμνος, η Λέρος, με μείωση δρομολογίων.
 • Δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια έκπτωσης ναύλων.
 • Οι Δομές Υγείας, αποψιλώθηκαν περισσότερο και οι πολίτες, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
 • Αύξησαν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, επιβαρύνοντας την ήδη αυξημένη τιμή στην ακριτική Ελλάδα.
 • Έπληξαν ανεπανόρθωτα νησιά, όπως η Κως και η Λέρος, εξαιτίας της διαχείρισής τους, στο μεταναστευτικό και
 • Καταδίκασαν σε ερήμωση νησιά, όπως την Κάλυμνο και την Κάρπαθο, με τους Δωδεκανήσιους να μεταναστεύουν, για να βρουν δουλειά (!)
ΜΑΚΕΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι η κυβέρνηση των απατηλών υποσχέσεων, των ψεύτικων δεσμεύσεων, των ανύπαρκτων πολιτικών. Είναι η κυβέρνηση που θυσίασε τα Δωδεκάνησα και τη χώρα.

Αυτά είναι τα άπειρα ψέματα Τσίπρα, για τα Δωδεκάνησα. Τα άπειρα ψέματα, για την Ελλάδα. Πρόκειται για τον απολογισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας (!)


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος, Δωδεκάνησα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://sdrakos.netFB: Στέφανος Δράκος