Στέφανος Δράκος: «Επένδυση ζωής η παροχή κινήτρων στα παιδιά μας»

«Η σοβαρότερη επένδυση ζωής που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρέχουμε κίνητρα στα παιδιά μας, ώστε να μεγαλουργήσουν». Με αυτή τη φράση ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, αναφορικά με τη στήριξη της νέας γενιάς που αποτελεί το αύριο των Ελλήνων και της Ελλάδας. Αφορμή της τοποθέτησής του αποτέλεσε η παρουσία του κατά τη διάρκεια βράβευσης αριστούχων μαθητών στα Μαριτσά της Ρόδου.

«Όλοι μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις, αλλά η μεγαλύτερη επένδυση ζωής που μπορούμε να κάνουμε είναι ολοφάνερη. Βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Οφείλουμε να παρέχουμε κίνητρα στα νέα παιδιά – τα δικά μας παιδιά – κίνητρα και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να μεγαλουργήσουν. Να μπορέσουν να γράψουν την ιστορία της νέας Ελλάδας και των Ελλήνων από την αρχή. Να δημιουργήσουν τη νέα ισχυρή Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Στέφανος Δράκος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ.

Ο Πολιτευτής Δωδεκανήσου και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου, ανέφερε τα παραπάνω κατά την επίσκεψή του στα Μαριτσά, όπου και βραβεύτηκαν, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι 56 αριστεύσαντες μαθητές διαφόρων ηλικιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19.30 της 30ης Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μαριτσών, ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και του Προέδρου Μόσχου Ζερβού και με τη συνδρομή τοπικών φορέων και του Ιερού Ναού Ταξιαρχών.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι απαραίτητες και αποτελούν το θεμέλιο λίθο ενθάρρυνσης των μαθητών και των μαθητριών, που αποζημιώνονται ηθικά για τον κόπο τους και δικαιώνονται για τις προσπάθειές τους στα μάτια των γονιών τους και των μεγαλυτέρων», προσέθεσε ο κ. Στέφανος Δράκος, συμμετέχοντας στη βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν στην τελευταία τάξη του δημοτικού, σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, καθώς και αυτών που κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ και ΤΕΙ).