Στέφανος Δράκος: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των καρκινοπαθών και η ανάπτυξη κοινωνικού κράτους

Στην ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, που πάσχουν από καρκίνο, αναφέρθηκε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, με αφορμή την καθιέρωση της 4ης Φεβρουαρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου. Ο Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, εξήγησε ότι, η ανάγκη στήριξης των καρκινοπαθών και η διαμόρφωση ενός βασικού κοινωνικού κράτους, σήμερα, είναι επιτακτικότερη από ποτέ.

«Στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται ετησίως περί τα 40.000 νέα περιστατικά καρκίνων, ενώ οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών αγγίζουν τις 28.000. Βάσει αυτών και μόνο των στοιχείων γίνεται κατανοητό ότι, άμεσα θα πρέπει να στηριχθούν οι καρκινοπαθείς από το σύνολο των εμπλεκομένων δομών, ενώ η χώρα μας οφείλει καθοριστικά να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο κοινωνικού κράτους, που να έχει ακλόνητα θεμέλια», ανέφερε ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Δράκος, επισημαίνοντας ότι η ασθένεια αυτή αγγίζει το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου, στους πολίτες των οποίων οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι.

Με αφορμή τον ορισμό της 4ης Φεβρουαρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, δόθηκε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Νικόλαο Καρδιολή και η οικονομική διάσταση του ιδιαίτερα σοβαρού αυτού προβλήματος.

 «Λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας, οι ασθενείς αδυνατούν να παράσχουν στους εαυτούς τους, όλες εκείνες τις θεραπείες που θα μπορούσαν να αυξάνουν το χρόνο της διατήρησής τους στη ζωή ή και τη διάσωσή τους. Η οικονομική δυσπραγία επομένως, επηρεάζει το χρόνο επιβίωσης των καρκινοπαθών και σε αυτό το πλαίσιο το Ελληνικό κράτος και η κοινωνία, οφείλει να αναπτύξει κοινωνική, ιατρική, προστατευτική δράση, έναντι των πολιτών που καθημερινά σηκώνουν το δικό τους Γολγοθά και αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή», προσέθεσε ο κ. Στέφανος Δράκος.