Στέφανος Δράκος: «Η Ελλάδα αποτελεί σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού»

SAM_6677Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, Δρ Στέφανος Δράκος, δήλωσε ότι, «η Ελλάδα αποτελεί σύμβολο παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού. Αποτελεί όμως, και διαχρονικό στόχο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα».

«Η Ελλάδα, υπήρξε στόχος ανθρώπων που είχαν επεκτατικές βλέψεις, προκαλώντας την αλληλεγγύη λαών και πολιτισμών και αποδεικνύοντας κάθε φορά την οικουμενικότητα του Ελληνικού ιδεώδους. Προσωπικότητες, αλλά και πολίτες κάθε εθνικότητας, αντιλαμβάνονται ως τιμή να αναγνωρίζονται ως φίλοι της Ελλάδας και να αποδεικνύουν έμπρακτα τον θαυμασμό τους στον πολιτισμό των Ελλήνων, που υπήρξε φάρος γνώσεως για όλο τον κόσμο. Έδωσαν τη ζωή τους, έγιναν σύμβολα ηρωισμού και αυταπάρνησης στο όνομα της οικουμενικής Ελληνικής ιδέας», συμπλήρωσε ο κ. Δράκος.

Όπως είναι γνωστό ο  Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, γνωστός ως Λόρδος Βύρων, ήταν Άγγλος ποιητής, εκπρόσωπος του ρομαντισμού και ένας από τους θερμότερους φιλέλληνες. Η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του, καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα, ως ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ύστερα από σχετική πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο κ. Στέφανος Δράκος, παραβρέθηκε στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ παρακολούθησε και την κατάθεση στεφάνων.

 

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος