Στέφανος Δράκος: Η κυβέρνηση αδειάζει τα ταμεία! – Πρόταση για έκτακτες συνεδριάσεις και ακύρωση της επαίσχυντης κυβερνητικής απόφασης

«Η κυβέρνηση, με μία επαίσχυντη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που φέρει ημερομηνία 20 Απριλίου 2015, αποφάσισε να αδειάσει τα ταμεία των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες), προχωρώντας σε μία άνευ προηγουμένου κατάργηση της αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας των ΟΤΑ. Πριν από περίπου μία εβδομάδα είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γράφοντας, μεταξύ άλλων, σε σχετική δήλωσή μας:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΝΕΟ2«Μετά τη διάθεση των αποθεματικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού στην Αθήνα, ήρθε η αναστολή των πληρωμών μέσω ΕΣΠΑ και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και προκαλούν συνθήκες αβεβαιότητας και πανικού, ενώ οι αποκαλούμενες «κυβερνητικές διαπραγματεύσεις», μάλλον σε νέο μνημόνιο οδηγούν με δυσχερέστερους όρους για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Αυτό που ακολούθησε είναι η δέσμευση του συνόλου των αποθεματικών των ΟΤΑ. Η κυβέρνηση εμπαίζει τον Ελληνικό λαό. Τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Εκμεταλλεύεται τους αγώνες και τις θυσίες του, για να διατηρηθεί στην εξουσία, υποσχόμενοι τα πάντα, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Προεκλογικά δεσμεύτηκε για τη διάσωση της χώρας και σήμερα την οδηγεί στον γκρεμό. Την οδηγεί σε χρεοκοπία ή σε νέα δυσχερέστερα μνημόνια.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει άμεσα την απόφασή της αυτή. Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να πει την αλήθεια, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα και φρούδες ελπίδες. Οι δήμοι της Δωδεκανήσου, θα πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα, διότι τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία τους, τινάζετε στον αέρα ο ήδη πενιχρός προϋπολογισμός τους, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός ακόμη και για τη δυνατότητα πληρωμής των υπαλλήλων τους. Άλλωστε, στη πράξη νομοθετικού περιεχομένου επισημαίνεται ότι, μπορούν να κρατήσουν χρήματα για την εξυπηρέτηση μόλις των επόμενων 15 ημερών λειτουργίας τους.

Με την ιδιότητα του πολιτευτή Δωδεκανήσου, αλλά και του δημοτικού συμβούλου Ρόδου, προτείνω στον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, να συγκαλέσει εκτάκτως συνεδριάσεις των Σωμάτων, αφού, πέραν των άλλων, θίγεται η ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος