Στέφανος Δράκος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θανατώνει» τους αγρότες

Δωδεκάνησα, 9 Ιουνίου 2016

Στέφανος Δράκος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θανατώνει» τους αγρότες

Πρέπει να πληρώσουν αυξημένες εισφορές μέχρι το τέλος Ιουνίου

«Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν οι αγρότες», «Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος, εάν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση». Μεγάλα λόγια, εύηχα, αλλά κυρίως χωρίς αντίκρισμα. Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις φρούδες υποσχέσεις του λαοπλάνου Αλέξη Τσίπρα, του σημερινού πρωθυπουργού. Του ανθρώπου που μοίραζε απλόχερα υποσχέσεις, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος, που εμφανιζόταν ως ο σωτήρας των αγροτών και όχι μόνο, σκαρφαλώνοντας σε ψηλότερα σημεία για να εκφωνήσει τους λόγους του  (…μόνο το μπαλκόνι του έλειπε), ώστε να καταστεί πειστικότερος, για να δεσμευτεί για πράξεις και όχι λόγια, δίδει μόνο ένα, αλλά αρκετά δυνατό χτύπημα στους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτιάς, αποτελειώνοντάς τους.

«Συγκεκριμένες προτάσεις όχι λόγια του αέρα, από λόγια έχετε χορτάσει και μόλις τελειώνουν οι εκλογές, ξεχνάνε τα λόγια και τις δεσμεύσεις», είχε πει ο κ. Τσίπρας, κρίνοντας προφανώς εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Με μέτρο τον ίδιο του τον εαυτό, υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις, κάθισε στην καρέκλα του πρωθυπουργού, παθαίνοντας επιλεκτική αμνησία και θυσιάζοντας στο βωμό αυτής, ακόμη και την αγροτιά (!)

Μερικά έτη νωρίτερα, κατά την έναρξη της κρίσεως στην Ελλάδα, ο πρωτογενής τομέας υπήρξε, η μοναδική εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης. Η βάση για την ύπαρξη μίας βασικής «ανεξαρτησίας» στα είδη πρώτης ανάγκης, σε βασικά προϊόντα. Αυτό, γινόταν πράξη. Με αργά, μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Όμως, η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει, γι’ ακόμη μία φορά, ότι ακολουθεί, υλοποιεί, εφαρμόζει πολιτικές καταδικάζοντας τους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτιάς, του αγώνα. Αυτούς που διατράνωνε πως θα σώσει, πως θα στηρίξει. Βάζει λουκέτο στην παραγωγή. Σκοτώνει ακόμη και ότι δειλά – δειλά μπόρεσε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Δίδει τη χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα, στην ελληνική αγροτιά.

Η κυβέρνηση της συνειδητής παραπλάνησης του ελληνικού λαού, αποστέλλει, σε 620.000 αγρότες, ειδοποιητήρια με αυξημένες τις εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2015 έως και 30,87 %, ενώ παράλληλα καλεί τους αγρότες να τις πληρώσουν μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα (!) Όμως, δεν είναι μόνο αυτό, με το νέο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι εισφορές των αγροτών συνδέονται από το επόμενο έτος με το εισόδημα και αυξάνονται σταδιακά μέχρι το 2022. Άγνωστο δε, παραμένει τι θα γίνει με τους αγρότες που συνταξιοδοτούνται, που μεταβιβάζουν την περιουσία τους, που επιδίωκαν να λάβουν επιδότηση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά την αρχική δέσμευση Τσίπρα, περί του αντιθέτου, οι αγρότες εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης για τους αγρότες. Αυτή είναι η πολιτική της, για τον πρωτογενή τομέα, για την ανάπτυξη, για τη γη. Η θανάτωσή της.

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος