Στέφανος Δράκος: Η κυβέρνηση της αριστεράς, έκοψε το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων (!)

Δωδεκάνησα, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Η κυβέρνηση της αριστεράς, έκοψε το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων (!)

Η κυβέρνηση που «αφιλοκερδώς», μοίραζε απατηλές υποσχέσεις και ουτοπικές δεσμεύσεις, παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του για ελπίδα, συνεχίζει χωρίς καμία λογική, το «θεάρεστο» έργο της. Μέσα σε μία νύχτα, στο βωμό διατήρησής της στην εξουσία, αποφασίζει την αφαίρεση του δικαιώματος στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, να λαμβάνουν το εφάπαξ εικοσαετίας.

Η κυβέρνηση των απατηλών υποσχέσεων και του λαϊκισμού, με υπουργική της απόφαση, που φέρει ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2016 και αρ. πρωτ. Φ.30202/34383/Δ. 15/606, καταργεί το εφάπαξ εικοσαετίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων για όλους όσοι κατέθεσαν ή σκέπτονταν να καταθέσουν σχετικό αίτημα μετά την 13η Μαΐου 2016 και το χορηγεί (…όποτε και εάν) ψαλιδισμένο σε όλους τους προηγούμενους, που περιμένουν χρόνια να το λάβουν (!)

Το έγγραφο με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. πρωτ. Φ.30202/34383/Δ. 15/606 και θέμα «Σχετικά με τη χορήγηση εφάπαξ παροχής στους ασφαλισμένους του ΤΑΞΥ πριν την συνταξιοδότησή τους, λόγω συμπλήρωσης 20ετούς ασφάλισης», υπογράφεται από τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους στο ξενοδοχειακό κλάδο.

Πρόκειται για την καθολική και ολοκληρωτική κατάργηση μίας δυνατότητας, που αφορά σε χρήματα των εργαζομένων και των εργοδοτών, αφού προκύπτει – όπως άλλωστε καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – από τις εισφορές των ιδίων και των εργοδοτών τους. Παρόλα αυτά, οι κύριοι της κυβέρνησης, προκειμένου να αυξήσουν τα κρατικά τους έσοδα, δε διστάζουν να βάλουν χέρι, μετά τα ταμειακά διαθέσιμα και στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων.

Αυτή είναι η κυβέρνηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των φτωχών. Αυτή είναι η κυβέρνηση, που ευαγγελίστηκε την ελπίδα.

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος