Στέφανος Δράκος: Η πίστη μας, κιβωτός σωτηρίας και απελευθέρωσης

Δωδεκάνησα, 25 Μαρτίου 2016

Στέφανος Δράκος:

Η πίστη μας, κιβωτός σωτηρίας και απελευθέρωσης

«Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος». Αυτό, είχε «βροντοφωνάξει» ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, σε επαναστατική προκήρυξη που κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου το 1821. Ένας τίτλος, επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τιμούν σήμερα την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του ‘21. «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», και η φράση αυτή, ηχεί καθημερινά μέσα μας, ώστε να μάθουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε για την πίστη μας και την πατρίδας μας.

Σήμερα, γιορτάζουμε για δύο λόγους, για την είδηση της γέννησης του Ιησού Χριστού – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου – για το μήνυμα που μετέφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, και γέμισε ελπίδες και πίστη τους ανθρώπους του Χριστιανισμού. Αυτή η πίστη και η ελπίδα, για χαρμόσυνες ειδήσεις, πρέπει να γίνει οδηγός μας και συμπαραστάτης μας, στις δύσκολες στιγμές. Οι Έλληνες, την εποχή που διανύουμε, που όλα θυσιάζονται και επανεξετάζονται, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι είμαστε Χριστιανοί, να τιμάμε την ιστορία μας και να μη λησμονούμε πως η πίστη μας, η θρησκεία μας, είχε γίνει το ‘21, κιβωτός σωτηρίας και απελευθέρωσης.

«Ως ευαγγελιζομένη την πολιτική λύτρωσιν του Ελληνικού Έθνους», είχε πει ο αρχηγός της φιλικής εταιρίας Αλέξανδρος Υψηλάντης, μία λύτρωση που τότε επιτεύχθηκε και υλοποιήθηκε. Μία λύτρωση που σήμερα αποτελεί ζητούμενο και στόχο. Για μία ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ελλάδα, για την Ελληνική Επανάσταση του ’21, για την Εθνική Παλιγγενεσία. Έλληνες ενωμένοι, αγωνιστές, μαχόμενοι, κερδίζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

Ο Ελληνικός λαός, απέδειξε τότε, έχοντας ως ιερό σκοπό την ελευθερία του, πως παύει να λειτουργεί ως μονάδα και μετασχηματίζεται σε σώμα αδιαίρετο, που μπορεί και έχει τη δύναμη, τη θέληση, να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο αντίπαλο. Το ίδιο οφείλει να πράξει και σήμερα, υπό διαφορετικές συνθήκες και καταστάσεις. Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Ενωμένοι, με πίστη, θέληση και ελπίδα.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, απανταχού της γης.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου