Στέφανος Δράκος: Η χώρα δεν είναι το τσιφλίκι του ΣΥΡΙΖΑ

Δωδεκάνησα, 7 Μαΐου 2016

 

Στέφανος Δράκος: Η χώρα δεν είναι το τσιφλίκι του ΣΥΡΙΖΑ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Να προστατευτούν επαγγελματίες, μηχανικοί, δικηγόροι, επιστήμονες, αγρότες, μισθωτοί, συνταξιούχοι κ.α.

Με τη συνήθη τακτική των μεταμεσονύκτιων συνεδριάσεων της Βουλής, αυτή τη φορά ο κυβερνητικός θίασος, συνεδριάζει εσπευσμένα εντός Σαββατοκύριακου, εν εξελίξει απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων, ώστε να περάσει άνευ αντιδράσεων και απωλειών, το νέο αντιασφαλιστικό και φοροεπιδρομικό πακέτο μέτρων. Ο κυβερνητικός θίασος της ψευτοαριστεράς, που υποσχέθηκε την ελπίδα και υιοθέτησε τη λεπίδα, ξεκίνησε ήδη να ανεβάζει το νέο θεατρικό του έργο, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Αυτό δε, δεν το λέμε μόνο εμείς ή μόνο ο λαός, το λένε ακόμη και οι άλλοτε συντρόφοι τους, εκείνοι που τους καλούν να ετοιμάζουν τα ελικόπτερα, διότι μόνο με μία κινηματογραφική απόδραση και μάλιστα νύχτα, θα μπορέσουν να σωθούν (!)

Στη Βουλή των Ελλήνων, ξεκίνησε ήδη να συζητείται το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης των ψευτών, με τίτλο «Ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος». Ένα νομοσχέδιο που επιφέρει αβάστακτο βάρος στον Ελληνικό λαό, με νέους φόρους και εισφορές, που θα υποχρεώνει τον κάθε πολίτη να αποδίδει στο κράτος το 60% των αποδοχών του (!) Η χώρα επιστρέφει στο σημείο μηδέν, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, όλοι οι Έλληνες, καλούνται να επωμιστούν νέα σκληρά μέτρα 12 δις ευρώ (!) Η Νέα Δημοκρατία, ξεκάθαρα και αποφασιστικά, αρνείται να συμμετάσχει στη ψήφισή του. Δεν αποδεχόμαστε το δίλλημα «βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη». Δεν συμπράττουμε με κανένα απ’ αυτά.

Λέμε ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στο νέο ασφαλιστικό και φοροεισπρακτικό πακέτο μέτρων. «ΟΧΙ» στις μειώσεις συντάξεων για 400.000 συνταξιούχους, «ΟΧΙ» στην απώλεια του ΕΚΑΣ για 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους, «ΟΧΙ» σε δραματικές μειώσεις σε 180.000 επικουρικές, «ΟΧΙ» σε τριπλάσιες εισφορές για πάνω από 612.000 ασφαλισμένους αγρότες, «ΟΧΙ» σε υπέρμετρους φόρους για 140.000 ελεύθερους επαγγελματίες και 100.000 επιστήμονες, «ΟΧΙ» σε ένα νομοσχέδιο που κλέβει τους κόπους και τα αποθεματικά των μηχανικών, «ΟΧΙ» σε αποδοχές πείνας για νέους δικηγόρους, «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο – λαίλαπα κατά και των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση των θεατρικών παραστάσεων και των υποκριτικών ενεργειών, οφείλει προς τον Ελληνικό λαό, να παραιτηθεί τώρα. Οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Να αποσύρει τις νέες μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, που επιβάλλουν αύξηση – σοκ της φορολογίας επιχειρήσεων στο 29%, που συρρικνώνουν την έκπτωση φόρου στα 1.900 ευρώ, που ορίζουν το αφορολόγητο στις μόλις 8.600 ευρώ.

Ήρθε η ώρα να φύγετε. Ο λαός σας πήρε χαμπάρι. Τα ψέματά σας αποκαλύφθηκαν. Η χώρα δεν είναι το τσιφλίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος