Στέφανος Δράκος: Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση

Στέφανος Δράκος: Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση

«Χριστέ μου, τι θα ‘τανε η πορεία σου, δίχως τη σμύρνα και το νάρδο, στα σκονισμένα πόδια σου;», είπε ο Γιάννης Ρίτσος, στην «Εαρινή Συμφωνία», τιμώντας τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Έργο του Salvador Dali, 1951,Ο Χριστός του Αγίου Ιωάννη του Σταυρού.

Έργο του Salvador Dali, 1951,Ο Χριστός του Αγίου Ιωάννη του Σταυρού.

«Πού να σε κρύψω, γιόκα μου, να μη σε φτάνουν οι κακοί; Σε ποιο νησί του Ωκεανού, σε ποια κορφήν ερημική; Δε θα σε μάθω να μιλάς και τ’ άδικο φωνάξεις. Ξέρω πως θάχεις την καρδιά τόσο καλή, τόσο γλυκή, που με τα βρόχια της οργής ταχιά θενά σπαράξεις. (…) Θεριά οι ανθρώποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν! Δεν είν’ αλήθεια πιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής. Χίλιες φορές να γεννηθείς, τόσες θα σε σταυρώσουν!», έγραψε ο Κώστας Βάρναλης, στο ποίημα του με τίτλο «Οι πόνοι της Παναγιάς». Και είναι αλήθεια, τόσο βαθιά, η πίστη των ανθρώπων, μα τόσο μάταιη ξανά σαν δεν επιάσει τόπο.

Οι απανταχού Δωδεκανήσιοι, οι Έλληνες, οι Χριστιανοί, πενθούν για τη Σταύρωση Του Ιησού Χριστού από τους ανθρώπους, για την Εβδομάδα των Παθών, και γιορτάζουν την Ανάστασή Του. Τιμούν το θυσιαστικό θάνατο Του Χριστού και τη θριαμβική του Ανάσταση εκ νεκρών, Την Ανάληψή Του.

Η Εκκλησία της Ελλάδας και οι Χριστιανοί, επαναφέρουμε στη μνήμη μας, τα όσα άδικα και θυσιαστικά υπέστη ο Χριστός, δια τη Σωτηρία μας, τις ταπεινώσεις, τα μαρτύρια, τα πάθη, τη σταύρωση.

«Και αναστάντα την Τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς», περιγράφεται στο Σύμβολο της Πίστεως μας, δίδοντας ελπίδα και φως σε όλους εμάς, σε όλους όσοι καθημερινά αγωνίζονται, υποφέρουν, δεινοπαθούν. Ελπίδα για το φως της Αναστάσεως, της Σωτηρίας, μέσα από τον Εσπερινό της Αγάπης, της Πίστης και της Αναγέννησης.

Κάθε Σταύρωση και μία Ανάσταση.

Κάθε Θυσιαστικός Θάνατος και μία Θριαμβική Ανάληψη.

Κάθε Πάθος και ένα Φως. Φως Αγγελικής Λύτρωσης και Αγάπης.

Χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, στους απανταχού Δωδεκανησίους, στους απανταχού Έλληνες, στους απανταχού Χριστιανούς.

Με ευλογία, πίστη και ελπίδα.

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2241026589

Email: stefanos.drakos@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.sdrakos.net

FB: Στέφανος Δράκος