Στέφανος Δράκος: Λύσεις τώρα για το προσφυγικό

Δωδεκάνησα, 27 Ιανουαρίου 2016

Στέφανος Δράκος: Λύσεις τώρα για το προσφυγικό

Το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, μετρούν ακόμη μία θαλάσσια τραγωδία βόρεια του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα στην Κω. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα βρέφος και ένα παιδί. Μία ακόμη λέμβος βυθίστηκε, μετατρέποντας τη θάλασσα του Αιγαίου σε νεκροταφείο ψυχών.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, άνθρωποι επιχειρούν να βγουν στη στεριά και χάνονται στη θάλασσα. Θα επαναλάβω πως, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι, όπως είναι η ΕΕ, η Τουρκία, πρέπει να κατανοήσουν ότι το προσφυγικό οφείλεται να αντιμετωπιστεί τώρα. Τα Δωδεκάνησα, δεν πρέπει και δε γίνεται να μετατραπούν, ούτε σε έναν απέραντο υγρό τάφο, αλλά ούτε και σε ένα ανεξέλεγκτο κέντρο μεταναστών.

Πρέπει να διαφυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας, η κυβέρνηση να υλοποιήσει σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού, η ΕΕ να συνδράμει στην ανθρωπιστική κρίση και η Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Σε λίγο θα είναι αργά. Τα νησιά μας, θα «πνιγούν» και άνθρωποι θα δυστυχήσουν.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος