Στέφανος Δράκος: Να μείνουμε ενωμένοι!

Ρόδος, 3 Ιουλίου 2015

Στέφανος Δράκος: Την Κυριακή να μείνουμε ενωμένοι!

Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας. Το μέλλον των Ελλήνων. Έχω πλήρη συναίσθηση των δεινών που έχουν υποστεί οι Έλληνες, είμαι και εγώ ένας εξ’ αυτών. Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι το μεγάλο φορτίο που όλοι έχουμε σηκώσει. Τούτη η ώρα όμως, είναι κρίσιμη. Είναι ιστορική. Είναι καταλυτική, για την πορεία μας, για το μέλλον μας.

Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι από εσάς θέλουν να πουν το μεγάλο ΟΧΙ. Ίσως και εγώ, εάν δεν αντιλαμβανόμουνα τις συνέπειες που θα υποστούν τα παιδιά μας, να έλεγα το αποκαλούμενο μεγάλο ΟΧΙ. Όμως, γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια. Όλοι τη γνωρίζουμε. Οι συνέπειες δραματικές. Συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, γεωγραφικές, ακόμη και εθνικές (!).

Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Πολλά λάθη. Άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Όμως, ουδείς δεν έχει το δικαίωμα, δεν εξουσιοδοτείτε, δεν του επιτρέπεται να διακυβεύει την ασφάλεια της Ελλάδας και των Ελλήνων. Οι πρόγονοι μας, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν. Εμείς κατώτεροι των περιστάσεων διαχρονικά, οδηγήσαμε στο χείλος του γκρεμού τη χώρα. Αναγκάζουμε τους πολίτες να διαλέξουν ανάμεσα σε νέα σκληρά μέτρα ή στην πτώχευση.

Την Κυριακή οφείλουμε όλοι να ψηφίζουμε ΝΑΙ και να στείλουμε ένα ηχηρό ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη, ότι επιθυμούμε να είμαστε μέλη της.

Να παραμείνουμε ενωμένοι.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα πούμε ΝΑΙ και στα αποτελέσματα μίας αδύνατης ή και αποτυχημένης διαπραγμάτευσης που υποτίθεται ότι συντελείται εδώ και πέντε μήνες, οδηγώντας σε νέα σκληρά μέτρα. Η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχτεί ότι απέτυχε και η χώρα οφείλει να εκπροσωπηθεί από μία κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να επιτύχει λιγότερα και μη δυσχερή μέτρα σε βάρος των πολιτών. Μία κυβέρνηση αξιόπιστη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κρίθηκε από το λαό και τιμωρήθηκε. Οι πολίτες πίστεψαν (δυστυχώς) στις χωρίς καμία βάση εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. Το email Χαρδούβελη, κόστισε – μεταξύ άλλων – στην τότε κυβέρνηση την επανεκλογή της, αλλά ας δούμε επιτέλους ποια είναι η αλήθεια:

Το email Χαρδούβελη περιλάμβανε μέτρα ύψους 980 εκ. ευρώ. Η πρόταση Τσίπρα, προτείνει μέτρα ύψους 7,9 δις ευρώ, για τη διετία 2015 – 2016 (!).

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Η ελπίδα που υποσχέθηκαν δεν έρχεται.

Δεν είναι όμως, αυτή η ουσία στη δεδομένη στιγμή. Η ουσία είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας και η προστασία των πολιτών.

Το αντικείμενο της συζητήσεως, δεν είναι κομματικό, δεν είναι πολιτικό, είναι εθνικό.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ελλάδα και ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. 

Οι θεσμοί διεμήνυσαν ότι τη Δευτέρα το πρωί, η συζήτηση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Δεν υπάρχει λίστα μέτρων την οποία καλούμαστε να κρίνουμε. Μόνο η λίστα που κατάθεσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υπάρχει, με μέτρα 7,9 δις ευρώ. Η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο. Το αύριο των Ελλήνων δεν επιτρέπεται να είναι αβέβαιο. Πρέπει να το διαφυλάξουμε, εμείς οι ίδιοι.

Υ.Γ. Όταν ο καπετάνιος οδηγήσει το πλοίο σε ξέρα ή μπροστά από ένα παγόβουνο, μπορεί ίσως – και αυτό με επιφύλαξη – να συμβουλευτεί το πλήρωμά του, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να μεταβιβάσει, να μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης, για το δικό του λάθος, στους επιβάτες του.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


 

Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241026589 / 6943073256

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος