Στέφανος Δράκος: «Να στελεχωθεί άμεσα Λιμενικό και Αστυνομία στα Δωδεκάνησα» – «Όχι άλλα αθώα θύματα στη θάλασσα»


Η μετατροπή της θαλάσσιας περιοχής της Ρόδου, σε τάφο ανθρωπίνων ζωών, αποδεικνύει περίτρανα τα όσα επανειλημμένως έχουμε τονίζει, αναφορικά με τη ραγδαία αύξηση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή της Δωδεκανήσου. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οπότε και είχε καταγραφεί η τελευταία παρέμβασή μας, για την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου, άνθρωποι και παιδιά έχασαν τη ζωή τους, άδικα και τραγικά. Οι αρμόδιοι δεν επιτρέπεται να κωφεύουν άλλο.

         ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ Οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί της Δωδεκανήσου με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, αγωνίστηκαν σήμερα, γι’ ακόμη μία φορά, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν όσους περισσότερους μετανάστες μπορούσαν και τα κατάφεραν. Όμως κάποιοι, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης και ντροπιαστικής δράσης των δουλεμπόρων, που επιδιώκουν την εξοικονόμηση χρημάτων σε βάρος ανθρωπίνων ζωών. Οι αρμόδιοι πρέπει να δράσουν. Το φαινόμενο γιγαντώνεται και έχει δραματικές συνέπειες.

          Οι Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας στα Δωδεκάνησα, χρειάζονται άμεση στελέχωση. Το φωνάζουν οι ίδιοι, το φωνάζουμε και εμείς, αλλά ουδείς ακούει. Λιμενικοί και αστυνομικοί, σε βάρος της οικογενειακής τους ζωής, δίνουν καθημερινή μάχη, για την προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για τη διάσωση και προφύλαξη των μεταναστών, που αναζητούν μία καλύτερη ζωή. Οι Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου χρειάζονται στελέχωση.

Το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον αριθμό και στο μέγεθος των γεγονότων που παρουσιάζονται. Αυτό βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν άριστα τη δουλειά τους, το αντίθετο. Σήμερα απέδειξαν, γι’ ακόμη μία φορά, ότι μπορούν να δρουν ως υπεράνθρωποι, με αυξημένο το αίσθημα του καθήκοντος.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


Πολιτικό Γραφείο: Αμερικής 43, Ρόδος,

Τηλ. Επικοινωνίας: 2241776579 / 6986567087

stefanos.drakos@gmail.com / www.sdrakos.net / FB: Στέφανος Δράκος